887 de morți din cauza febrei hemoragice Ebola

Mălina Andrei, 5 august 2014, Ora 12:30

  • print
  • |
887-de-morti-din-cauza-febrei-hemoraice-ebola-42320-1.jpg

887 de persoane au murit în Africa din cauza febrei hemoragice provocate de virusul Ebola, arată cel mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), făcut public luni.

Potrivit datelor oficiale, citatde mediafax.ro, 1.603 persoane au fost infectate cu virusul cu potenţial letal în patru ţări din Africa de Vest: 485 în Guineea (340 confirmate şi 12 suspecte), dintre care 358 mortale, 468 în Liberia (129 confirmate, 234 probabile şi 105 suspecte), dintre care 255 mortale, 646 în Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile şi 60 suspecte), dintre care 273 mortale, şi patru în Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabile şi unul suspect), dintre care unul mortal.

Bilanţul epidemiei de febră hemoragică din Africa de Vest, cauzat în mare parte de virusul Ebola, nu încetează să se agraveze, avertizează specialiştii. Numărul persoanelor infectate şi al victimelor a crescut semnificativ faţă de cel făcut public pe 27 iulie, când OMS anunţa peste 1.300 de cazuri şi 729 de morţi.

Epidemia de febră hemoragică a izbucnit la începutul anului în Guineea şi s-a răspândit apoi în Liberia şi Sierra Leone. OMS recomandă impunerea de restricţii pentru călătorii şi schimburi comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Afecţiunea se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree, iar rata mortalităţii este cuprinsă între 25 şi 90%. Nu există încă un vaccin omologat împotriva virusului.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou