A ucis cu sânge rece din răzbunare, apoi a fost pus ministru

Cristian Blănuţă, 24 octombrie 2013, Ora 16:31

  • print
  • |
a-ucis-cu-sange-rece-din-razbunare-apoi-a-fost-pus-ministru-35194-1.jpg

Un bărbat care şi-a pierdut întreaga familie într-un accident aviatic produs în Elveţia i-a răzbunat moartea, ucigându-l cu sânge rece pe cel răspunzător de tragedie.

Povestea rusului Vitalie Kaloiev începe în urmă cu 11 ani, atunci când un avion plin cu copii s-a prăbuşit în Elveţia, după ce s-a ciocnit cu o altă aeronavă. În urma anchetei, autorităţile elveţiene l-au găsit vinovat pe Peter Nielsen, un controlor de trafic aerian

În urma catastrofei aviatice, Vitalie Kaloiev şi-a pierdut soţia şi cei doi copii. La doi ani de la tragedie, Kaloiev încă nu putea să-şi revină după pierderea familiei. Copleşit de durere, dar şi de pofta de răzbunare, rusul a decis să-şi facă singur dreptate, aşa că s-a prezentat acasă la Nielsen şi l-a înjunghiat în repetate rânduri. "Era datoria mea sacră să răzbun moartea familiei mele", povesteşte bărbatul, potrivit România TV.

În 2005, Kaloiev a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapta lui, însă doi ani mai târziu a fost pus în libertate de autorităţile elveţiene. Avocaţii săi au reuşit să-l scoată din închisoare, susţinând că nu avea discernământ când a comis crima.

Întors pe plaiurile natale, Kaloiev a fost primit ca un erou. "Vreau să mulţumesc poporului rus, guvernului, preşedintelui şi ambasadei Rusiei în Elveţia pentru sprijinul lor. Cât timp am fost închis, nu m-am simţit părăsit de patria-mamă".

De îndată ce a coborât din avion, rusului i s-a oferit un post de conducere: ministru adjunct al construcţiilor în Oseţia de Nord. La comemorarea a 10 ani de la tragedia aviatică în care şi-a pierdut familia, Kaloiev a spus că nu regretă crima comisă.

În ziua de astăzi, bărbatul care a trecut prin această tragedie nu numai că nu se află în spatele gratiilor, ci chiar conduce un minister într-o regiune rusă.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou