Au TORTURAT şi OMORÂT sute de oameni, dar au grade militare şi PENSII NESIMŢITE

Constantin Georgescu, 14 aprilie 2013, Ora 10:43

  • print
  • |
au-torturat-si-omorat-sute-de-oameni-dar-au-grade-militare-si-pensii-nesimtite-30178-1.jpg

Foştii torţionari care niciodată nu au fost traşi la răspundere pentru atrocităţile comise în timpul regimului comunist, se bucură în prezent de beneficiile unor grade militare nemeritate şi au pensii fabuloase.

Guvernul a identificat 35 dintre ei, care trăiesc liniştiţi, fără griji pentru faptele lor din urmă cu 3-4 decenii.

Foştii torţionari au fost descoperiţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pe baza mărturiilor deţinuţilor politici şi a arhivelor securităţii.

"Acestia sunt acum pensionari militari. Varsta lor este cuprinsa intre 81 si 99 de ani. Vom face publice aceste nume, vom sesiza parchetul si vom cere inceperea urmaririi penale", a declarat Andrei Muraru, preşedinte Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Aceştia sunt acuzaţi că în timpul regimului comunist au torturat mii de deţinuţi politici.

Reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România spun că identificarea torţionarilor ar fi trebuit începută imediat după revoluţie, dar foştii securişti au rămas în continuare în sistem. Mai mult, spun aceştia, fii şi rudele foştilor torţionari fac parte din Parlamentul României sau aparatul guvernamental.

Unul dintre supravieţuitorii acelor barbarii este Ion Baurceanu. În 1952 a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru că a refuzat să jure credinţă Partidului Comunist.

Întâi a îndurat torturile de la Jilava. Apoi a fost transferat la minele de plimb din Baia Sprie şi Cavnic: "Cand era iarna inghetau hainele, salopeta pe mine, ma tinea in frig! Cand murea cate unul, cade asa si il stalcea, atuncea cadea asa o tristete iremediabila peste tot lagarul".

Ion Baurceanu a fost încarcerat în floarea tinereţii, când abia împlinise 20 de ani şi a îndurat 12 ani de bătăi cumplite. Ba chiar îşi aminteşte cum unul dintre torţionari a vrut să-l omoare.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou