Best Dental

Mamă şi fiică, REȚINUTE ABUZIV în Aeroportul din Cluj

Radu Tudor, 24 aprilie 2014, Ora 11:54

  • print
  • |
mama-si-fiica-retinute-abuziv-in-aeroportul-din-cluj-39584-1.jpg

O clujeancă stabilită în Belgia și fiica ei (3 ani) cu dublă cetățenie nu au fost lăsată să iasă din România de vameșii de la Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj pe motiv că nu are procură din partea tatălui.

"Fetița are dublă cetățenie. S-a nascut în Belgia și a primit automat cetățenia belgiană, fiindcă tatal e belgian. Apoi am înregsitrat-o și la Primaria din Cluj cu prima ocazie, deci e și cetățean român. Vă povestesc experiența noastră din dimineața asta (joi, 24 aprilie), în speranța că nu veți avea astfel de surprize. Din 2011, de când s-a născut, călătoresc cu Miruna de trei-patru ori pe an pe ruta Bruxelles - Cluj-Bruxelles. N-am avut niciodată nicio problemă, cel mult o întrebare trecătoare de ce nu avem același nume de familie. Până azi-dimineața când, în Aeroportul din Cluj, ni s-a interzis să ieșim din țară pe motiv că nu avem declarație semnată de tată la notar că pot călători cu minorul în afara granițelor țării. Suntem aici în vizită la bunici, sosite joia trecută. Tatăl a rămas în Belgia. Nu, nu contează că mă întorceam în locul în care tatăl, copilul și eu suntem rezidenți, nu contează că copilul are dublă cetățenie, nu contează că tatăl e cetățean belgian", a scris femeia în mesajul pentru stiridecluj.ro.

Aceasta a povestit că l-a întrebat pe vameş dacă este vorba de o lege nouă. Răspunsul acestuia a şocat-o. "Nu e o lege nouă, e veche, dar s-a hotărât să se aplice mai serios de la 1 decembrie 2013", i-a răspuns acesta.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:08