Un preot îşi stropeşte enoriaşii cu un PISTOL cu APĂ SFINŢITĂ

Radu Tudor, 16 martie 2013, Ora 14:33

  • print
  • |
un-preot-isi-stropeste-enoriasii-cu-un-pistol-cu-apa-sfintita-29845-1.jpg

Un preot catolic din nordul Mexicului a devenit extrem de popular, după ce presa internaţională a prezentat o serie de imagini şi videoclipuri în care slujitorul Domnului apare în ipostaze inedite.

Efortul părintelui Humberto Alvarez de a menţine treaz interesul credincioşilor şi de a-i aduce la biserică este similar cu acela al unui supererou, scrie Adevarul.

De altfel, preotul romano-catolic foloseşte imaginea supereroilor pentru a atrage tinerii la slujbă, deoarece - aşa cum el însuşi spune - personajele fictive simbolizează "lupta de a depăşi teama, de a descoperi pacea şi iertarea".

După mai bine de 14 ani de preoţie, Alvarez a ajuns la concluzia că veştmintele sale imprimate cu imagini ale unor celebri supereroi precum Batman şi Superman, dar şi pistolul cu apă sfinţită la care recurge atunci când interacţionează cu copiii, îl ajută să comunice mai bine cu cei mici.

Cu toate acestea, preotul de la biserica Ojo de Agua din Saltillo îşi schimbă veştmintele cu unele tradiţionale în momentul în care oficiază slujbele pentru adulţi.

"Vrem să îi facem pe copii să zâmbească. Cine nu s-a jucat cu un pistol cu apă?", se justifică el.

Cei care îi critică metodele l-au poreclit "sfântul Batman cel eretic", dar alţii cred că funcţionează şi consideră că acesta este viitorul Bisericii - să găsească noi mijloace de a atrage cât mai mulţi oameni.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou