Poliţia plăteşte ratele cu girofarul!

Ziarul Atac, 2 iulie 2012, Ora 00:02

  • print
  • |
politia-plateste-ratele-cu-girofarul-26810-1.jpg

Ieşenii de rând caută zeci de minute un loc de parcare şi stau la rânduri pentru a-şi plăti ratele, în timp ce doi poliţişti se folosesc de maşina de serviciu pentru a avea prioritate

 

Pentru doi poliţişti din Iaşi uniforma şi maşina cu girofar din dotarea instituţiei fac cât un "gipan" cu geamuri fumuri şi o brăţară groasă de aur. În cursul zilei de luni, 25 iunie, paparazzi ATAC de Iaşi au surprins în buricul târgului, pe bulevardul Ştefan cel Mare, un echipaj de la Poliţia Municipiului în "exerciţiu' funcţiunii", anume încălcând legea.

În numai câteva minute, cei doi agenţi de poliţie surprinşi de reporterii ATAC de Iaşi au comis suficiente contravenţii cât să fie uşuraţi de jumătate de salariu. Asta în condiţiile în care cineva şi-ar fi făcut treaba... Cum corb la corb nu scoate ochii, prin zonă nu s-a găsit vreun coleg poliţist care să-i urechească pe cei doi contravenienţi.

 

Au blocat o bandă

 

Maşina de poliţie se deplasa dinspre Piaţa Unirii către Primăria Iaşi. A oprit sub semnul "oprirea şi staţionarea interzisă" cu girofarurile aprinse. După ce au blocat o bandă, cei doi poliţişti s-au coborât din Logan, au sărit peste gardul de protecţie, păşind peste spaţiul verde din faţa agenţiei Piraeus Bank. Aici au zăbovit câteva minute, timp suficient cât să-şi plătească ratele. După ce şi-au văzut problemele rezolvate, au ieşit din sediul agenţiei bancare şi au executat aceleaşi manevre, călcând din nou pe spaţiul verde şi, pentru că sunt special antrenaţi, au evitat gardul pe rimt de french can-can. Din poze se poate observa că nu-i vorba de kung-fu.

 

Încercarede intimidare

 

Vigilenţi din fire şi dotaţi de "mama natură" cu atenţie distributivă, oamenii legii au observat că sunt fotografiaţi. Ba mai mult, au avut suficientă răbdare şi s-au învârtit prin zonă până au identificat maşina în care s-a îmbarcat fotoreporterul ATAC de Iaşi. Aşa că au pornit în urmărire.

La primul semafor, maşina poliţiei s-a postat lângă cea a reporterilor ATAC de Iaşi. Poliţiştii au coborât geamul şi le-au cerut ziariştilor să oprească câţiva metri mai încolo. Zis şi făcut... Atât şoferul cât şi fotograful, aflat pe scaunul din dreapta, au fost legitimaţi, iar documentele autoturismului au fost verificate. Supăraţi că au fost fotografiaţi într-o postură ce nu face cinste uniformei de poliţist, agenţii au uitat de deontologia profesională şi au evitat să se recomande. Atât au spus: "Suntem de la Poliţia Municipiului. Trageţi pe dreapta, imediat după semafor."

 

Se aflau în misiune?

 

Sperând că o să le meargă, poliţiştii au cerut explicaţii cu privire la o închipuită manevră neregulamentară de întoarcere. "Nu a ţinut figura", aşa că agenţii au fost nevoiţi să returneze documentele fără a aplica vreo amendă, dar nu înainte de a-şi nota datele pe carnetele din dotare. Unul dintre oamenii legii a prins curaj şi a întrebat care este motivul pentru care au fost fotografiaţi. Reporterii ATAC de Iaşi le-au explicat acestora că au oprit sub semnul interzis cu girofarul aprins, doar pentru a-şi plăti ratele. Ca ultimă scuză, unul dintre poliţişti a declarat că a fost vorba de o "intervenţie" la sediul agenţiei bancare şi că au fost nevoiţi să încalce regulile de circulaţie.

 

Solidari cu colegii

 

Cum era de aşteptat, oficialii poliţiei ieşene au luat partea colegilor surprinşi în "off-side" de paparazzi ATAC de Iaşi şi au adoptat imediat varianta lor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, Anca Alexandra Vijeac, a declarat că echipajul de poliţie se afla în misiune, răspunzând unei solicitări făcute prin apel la 112, privind o infracţiune bancară. Însă, deşi reporterii ATAC de Iaşi au insistat, solicitând purtătorului de cuvânt să precizeze în ce consta infracţiunea bancară sesizată, acesta a refuzat să ofere alte detalii. 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou