Best Dental

Situaţia de la Fukushima rămâne gravă

Ziarul Atac, 24 martie 2011, Ora 14:57

  • print
  • |
situatia-de-la-fukushima-ramane-grava-1.jpg

Patru reactoare ale centralei de la Fukushima au suferit avarii grave din cauza opririi sistemelor de răcire, după cutremurul şi tsunamiul devastator din 11 martie.

Echipele companiei TEPCO depun eforturi din 12 martie pentru a restabili alimentarea cu electricitate a reactoarelor şi a repune în funcţiune sistemele de răcire.

REACTORUL 1: Alimentarea cu electricitate a fost restabilită parţial, joi, în sala de comandă, dar sistemul de răcire este în continuare oprit.


REACTORUL 2: Electricitatea este oprită în continuare, iar experţii sunt îngrijoraţi în legătură cu bazinul de stocare a combustibilului iradiat, întrucât barele de combustibil trebuie să rămână sub apă, pentru a nu emana substanţe radioactive în atmosferă.


REACTORUL 3
: Acest reactor a fost cel mai avariat după o explozie şi un început de incendiu. Alimentarea cu electricitate a fost reluată parţial în sala de comandă, iar compania TEPCO speră să pornească joi pompa care alimentează bazinul de stocare a combustibilului.


REACTORUL 4: Reactorul este conectat la reţeaua electrică, dar echipamentele sunt în continuare oprite.


REACTORUL 5: Sistemul de răcire funcţionează normal. TEPCO a anunţat că o pompă s-a defectat joi şi că va fi înlocuită rapid.


REACTORUL 6: Sistemul de răcire este alimentat cu electricitate şi funcţionează normal.

sursa: www.mediafax.ro

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:42