Adio, dar Roman cu tine

Constantin Georgescu, 31 ianuarie 2023, Ora 20:41

  • print
  • |
adio-dar-roman-cu-tine-47376-1.png

Adio, dar Roman cu tine

Știți cine-i cel mai supărat și nervos omuleț politic, după tot scandalul ăsta cu plagiatul dovedit al lui Bode și cel încă la dospit al lui Ciucă? Ei, normal că știți: Florin Roman. Trimis la București precum un veritabil domn Goe, gata să ducă PNL Alba pe noi și noi culmi, neatinse din vremea în care Teodor „Bișboc“ Atanasiu era ministru la Apărare ori tătucă la AVAS, micul agresiv a fost nevoit să se întoarcă acasă cu codița între piciorușe, pe motiv că a fost atît de prost de-a claxonat în biserica lui Tolontan și le-a dat celor de la Libertatea zece pagini, pe post de mostră, din disertația de master, care s-au dovedit a fi complet plagiate. Asta după ce nu-și mai găsea cartea aia despre digitalizare, pe care sigur a scris-o, dar pe care i-o mîncase cîinele ăla din banc, ce-i mîncase și tema lui Bulă. Așa că omul a fost demisionat din funcția de ministru, după nici cîteva săptămâni, și retras din ceata de trepăduși pe care partidul îi plimbă pe la TV, contra cost, pe post de vectori de imagine și opinie. Or, vă dați seama ce-i în tărtăcuța micuțului agresiv acum, cînd vede că Bode, cu ditamai doctoratul dovedit plagiat, e păstrat în post? Adică el a fost demisionat pentru un rahat de master făcut cu copy/paste, iar alții cu doctorate stau în post? Ciucă e în continuare premier, cu doctorat plagiat expus în presă, iar el e trimis să care plase prin satele din Alba?

Eh, să stăm liniștiți, totuși, că omul nici măcar nu e chiar atît de nervos. Mă rog, poate că nervos e, dar sigur nu foarte tare, că nu s-a dus încă la vreo ședință de partid cu sticle de ulei, să urle de la pupitru, și nici n-a făcut greva foamei timp de cîteva ore, cum mai făcuse în Parlament. Asta și pentru că, întors la Alba, fix ca un domn Goe, a fost luat în brațe și pupat pe creștet de șeful PNL și CJ Alba, ultimul mohican al baronilor PD, Ion Dumitrel.

După tot scandalul, băieții din PNL Alba nu doar că nu l-au aruncat din partid, ca pe o măsea stricată și plagiată, însă omul e așa în grațiile șefilor că, practic, conduce organizația județeană a partidului. El merge și negociază cu Ciucă chestii pentru partid, că doar vorbesc aceeași limbă a lui copy/paste, el merge și discută de proiecte din PNRR, el umblă la alocări bugetare, el cere și împarte ce și cui.

Bașca, se pare că omul e așa de bine înfipt în treabă, că în jurul lui se repară relația dintre cei doi baroni ai PD-ului, actualul și fostul șef al PNL Alba, Ion Dumitrel, și Mircea Hava. Mai exact, ăștia doi erau cam supărați, de cînd Dumitrel, cu ajutorul lui Roman, i-a luat organizația de partid lui Hava, cît timp acesta se juca de-a pensionarul pe la Bruxelles, unde-i încă europarlamentar. Și unde vrea cu toată ființa lui să mai meargă o tură, și de-ar fi să se pupe pe gură cu Roman.

Iar micul impostor agresiv și plagiator s-ar da și el la pupat, numai să nu-i strice Hava ploile prin Alba, să rupă naibii organizația. Așa că se străduiește omul să adune toate organizațiile din Regiunea Centru, vreo șase județe, să-l susțină la comun pe Hava pentru încă un mandat la Bruxelles. Asta pentru ca el să rămînă prima goangă din PNL Alba și capu’ la lista pentru parlamentare. Ceea ce, zic niște păsărele, se va și întîmpla, că Dumitrel îl iubește, Hava iubește viața de Bruxelles, iar Ciucă și-ar fi dat deja binecuvîntarea, că doar copy/paste la copy/paste nu-și scoate ochii. Și uite așa, PNL Alba va face schimb degenerați. Pardon, de generații.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou