ALEGERI PARLAMENTARE ÎN GRECIA: Partidul Syriza, pe primul loc în scrutin, urmat de Noua Democrație

Mălina Andrei, 26 ianuarie 2015, Ora 08:54

  • print
  • |
alegeri-parlamentare-in-grecia-partidul-syriza-pe-primul-loc-in-scrutin-urmat-de-noua-democratie-45314-1.jpg

Formațiunea de extremă-stânga Syriza se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor de 35,4%, fiind urmată de partidul conservator Noua Democrație, potrivit rezultatelor oficiale anunțate după numărarea a 25% din buletine.

Conform rezultatelor parțiale, partidul Noua Democrație (centru-dreapta), condus de premierul Antonia Sămăraș, a obținut 28,7%.
Formațiunea neonazistă Zori Aurii este pe locul al treilea, cu 6,3% din sufragii.

Mișcarea de centru-stânga Potami a primit 6,1% din voturi, Partidul Comunist (KKE, de stânga), 5%, iar socialiștii (PASOK), 4,5%.
"Pare o victorie istorică și este un mesaj care nu îi vizează numai pe greci, ci întreaga Europă, și aduce o ușurare", a declarat Skourletis, după apariția exit-poll-urilor, transmite Agerpres.

Syriza, partidul stângii radicale anti-austeritate, a devansat cu peste opt puncte procentuale partidul de dreapta aflat la putere la alegerile legislative anticipate de duminică din Grecia, conform mai multor exit-poll-uri.

Diferența ar fi de 8,5 până la 16,5 puncte procentuale, cu mult peste ultimele sondaje, la acest scrutin crucial pentru Grecia și pentru UE.

Tsipras s-a angajat să convingă BCE şi zona euro să reducă datoriile Greciei, astfel încât să poată creşte cheltuielile publice şi să creeze locuri de muncă. El a declarat în această săptămână că excluderea Greciei din programul de suplimentare a lichidităţilor ar pedepsi ţara care deja suferă de mai mulţi ani din cauza austerităţii.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou