Atanasiu îl face "varză" pe Ponta: Manda, recomandat la BUGET de calitatea de fin al lui ZGONEA. Să-și ceară scuze public

Cristian Blănuţă, 1 august 2014, Ora 14:59

  • print
  • |
atanasiu-il-face-varza-pe-ponta-manda-recomandat-la-buget-de-calitatea-de-fin-al-lui-zgonea-sa-si-ceara-scuze-public-42210-1.jpg

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu ii cere premierului in numele PNL sa retraga nominalizarea lui Claudiu Manda pentru functia de ministru al Bugetului, invocand faptul ca singurul lucru care il recomanda pe Manda pentru aceasta functie este calitatea sa de fin al lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Mai mult decat atat, PNL solicita ca premierul Victor Ponta sa isi ceara scuze public pentru aceasta nominalizare.

"PNL îi cere premierului Victor Ponta să retragă nominalizarea lui Claudiu Manda pentru funcția de ministru al Bugetului. Considerăm demersul primului-ministru drept un gest scandalos, o sfidare și o jignire la adresa tinerei generații, mediului de afaceri și cetățenilor români în general.

Famiglia pesedistă din Guvern va primi un nou membru, Claudiu Manda. Într-un guvern de cumetrie, Claudiu Manda este recomandat nu de performanța sau experiența profesională, ci de calitatea de fin al lui Valeriu Zgonea și președinte al PSD Dolj.

El se alătură astfel galeriei "ilustre" de personaje care ocupă funcții în guvernarea Victor Ponta, a căror singură calitate este relația de rudenie cu premierul sau alți potențați ai regimului pesedist:

Gabriel Oprea, ministru de Interne, vicepremier, naș al lui Victor Ponta
Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, văr prin alianță cu premierul
Ilie Sârbu, liderilor senatorilor PSD, socrul premierului iar exemplele pot continua.

CV-ul domnului Claudiu Manda ne oferă și exemple flagrante de fals în declarații. Conform acestui document, publicat pe site-ul Camerei Deputaților, finul lui Valeriu Zgonea a activat în perioada 1995-2001 la o firmă privată ca economist contabil șef, dar domnia sa a obținut diploma de licență în domeniul economic în 1998. Potrivit investigațiilor din presă, firma la care Claudiu Manda susține că a lucrat nu există, numele ei neregăsindu-se în Monitorul Oficial, partea a IV-a.

Nominalizarea lui Claudiu Manda ridică o problemă de competență. Experiența sa profesională nu îl recomandă nici măcar pentru postul de șef serviciu în Ministerul Bugetului. Singura sa tangență cu mediul economic și sectorul privat a fost, așa cum relevă propriul CV și investigațiile de presă, activitatea la o firmă inexistentă acum 13 ani.

O astfel de nominalizare este o jignire pentru sutele de mii de funcționari din acest minister și din celelalte instituții ale administrației publice centrale și locale, care nu mai vor să fie conduși de politruci incompetenți.

Nu în ultimul rând, numirea unui asemenea personaj reprezintă o palmă pe obrazul milioanelor de tineri care studiază și muncesc din greu pentru a-și clădi o carieră în administrația publică sau în mediul privat", precizeaza Atanasiu, potrivit stiripesurse.ro, in declaratia sa de presa.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou