Bâjbâieli și frică! Gheorghe Falcă șterge pe jos cu Marius Budăi, din cauza pensiilor speciale

Diana Ionescu, 9 martie 2023, Ora 11:16

  • print
  • |
bajbaieli-i-frica-gheorghe-falca-terge-pe-jos-cu-marius-budai-din-cauza-pensiilor-speciale-47598-1.jpg

Întârzierile din PNRR legate de pensiile speciale ne vor costa, declară la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. Eurodeputatul dă vina pe ministrul Muncii,Marius Budăi (PSD) și spune că există "bâjbâieli" și o frică a unor politicieni de a-și asuma această reformă, scrie știripesurse.ro.

Gheorghe Falcă dă vina pe Ministerul Muncii, condus de PSD, pentru restanțele privind pensiile speciale.

„Eu cred că atunci când vorbim de legea avertizorului de integritate lucrurile sunt destul de avansate în relația cu Comisia. La fel și planul de decarbonizare merge bine și atunci putem spune că tranșa a doua vine spre România. Dar din luna

decembrie trebuia să fi realizat deja, ca și reformă, atât reforma pensiilor, cât și reforma pensiilor speciale, astfel încât să fie evaluată această reformă în primăvara anului 2023 și evident, să primim și tranșa a treia. Constatăm că există bâjbâieli, pentru că am avut consultanți de la Banca Mondială și cred că trebuia deja să fim de mult timp avansați în ceea ce înseamnă cele două reforme, atât a pensiilor, cât și a pensiilor speciale", asfirmă Gheorghe Falcă.

Întrebat de ce durează atât de mult reforma pensiilor speciale, vicepreședintele PNL a spus: „Frica de a-și asuma această reformă de către unii oameni din clasa politică. Mai mult de atât, transferul acestor concepte de reformă către lucruri care ar afecta pentru ei partea electorală. Dar trebuie să fim sinceri și să spunem că România și românii au nevoie de aceste reforme, în special reforma pensiilor, pentru a elimina inechitățile și în al doilea rând pensiile speciale, pentru a fi pe zona de contributivitate (...). Noi primim miliarde de euro pentru infrastructură. Ne lăudăm că vom face pe banii aceștia europeni autostrada în Moldova, dar în același timp fugim de asumarea acestor reforme necesare".

Eurodeputatul PNL a fost întrebat de ce nu-l demite premierul Nicolae Ciucă pe ministrul Muncii, Marius Budăi, dacă acesta nu-și face treaba.

„Aici vă poate răspunde premierul și coaliția, dar ultimele discuții din coaliție au fost la nivelul acesta: ori îți faci treaba ori ne spui că nu poți sau nu ești în stare, pentru că această întârziere ne va costa, ne va costa timp, ne va costa întârzieri în realizarea unor investiții majore. Astăzi, primarii din România aproape în totalitate au semnat proiecte pe bani europeni, pe valul reformării în ceea ce înseamnă eficiența energetică, e o bucurie să poți să-ți realizezi școlile, s-au semnat deja numărul mare de spitale care vor fi construite în România, e o etapă fantastică pentru sistemul de sănătate, dar toate aceste semnături trebuie să fie susținute în spate cu bani europeni, pe care deja îi avem ca și negociere, mai trebuie doar să realizăm reformele, astfel încât acești bani să intre periodic în România", încheie Falcă.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou