BĂSESCU, atac la PUTIN: Rusia este partenerul TERORIȘTILOR

Cristian Blănuţă, 22 iulie 2014, Ora 08:04

  • print
  • |
basescu-atac-la-putin-rusia-este-partenerul-teroristilor-41932-1.jpg

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Rusia a probat până acum că este partenerul teroriştilor din Ucraina de Est, cărora le-a furnizat echipamentul şi specialiştii necesari pentru ca aceştia să poată doborî aeronava malayeziană.

Băsescu a spus că este nevoie de implementarea rapidă a stadiului trei al sancţiunilor UE împotriva Rusiei care vor viza nu doar anumite persoane, ci companii şi oligarhii care sprijină acţiunile separatiste, potrivit rtv.net.

Cu o zi înainte ca miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene să stabilească exact noile sancţiuni îndreptate împotriva Rusiei, preşedintele Traian Băsescu a adus o serie dură de acuze la adresa Rusiei şi a preşedintelui Vladimir Putin. Poziţia României este că în Ucraina se desfăşoară un război "hibrid", în care mijloacele militare clasice sunt îmbinate cu metode tipic teroriste.

"Este un război prin interpuşi, al Rusiei, ce foloseşte ceceni, transnistreni, cazaci pentru a-i sprijini pe separatişti. A doua caracteristică este că avem de-a face şi cu un război de gherilă urbană. Apoi există şi un război de insurgenţă şi există şi acţiuni teroriste frecvente: luări de ostatici, utilizarea scuturilor umane în faţa instituţiilor, caracteristice terorismului", a observat preşedintele României.

În consecinţă, insurgenţii separatişti şi Federaţia Rusă sunt în mod egal responsabile pentru seria de evenimente tragice ce au culminat cu doborârea unui avion civil malayezian în care au murit aproape 300 de oameni, Băsescu afirmând explicit că Rusia lui Putin a devenit "partener al teroriştilor".

"Primii responsabili sunt teroriştii care ocupă şi acum Doneţk şi Lugansk şi, în mod egal, responsabilitatea aparţine Rusiei pentru că, îmi pare rău să o spun, aceasta a devenit un partener al teroriştilor prin sprijin politic, cu personal calificat, cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu", a spus Traian Băsescu.

Acesta nu este mulţumit nici de reacţia preşedintelui Vladimir Putin la tragedia din Ucraina. "Am luat notă de declaraţia preşedintelui Putin să nu politizăm evenimentul. Nu-l politizează nimeni, dar el nu se poate ascunde sub amânări şi minciună de responsabilitatea punerii la dispoziţie a echipamentelor folosite", a comentat Băsescu.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou