Bogadan Aurescu: "Vă mulțumesc foarte mult"! Social-democrații suedezi nu se mai opun aderării României la Schengen

Anca Bratu, 29 noiembrie 2022, Ora 10:33

  • print
  • |
bogadan-aurescu-social-democrati-suedezi-adrerare-47028-1.jpeg

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a mulțumit social-democratului suedez Ardalan Shekarabi pentru declarația sa de susținere cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen. 

Anunțul ministrului de Externe vine și ca urmare a convorbirii telefonice pe care a avut-o cu Ardalan Shekarabi pe 22 noiembrie. Inițial, la începutul lunii noiembrie, Shekarabi anunța că Parlamentul nu susține poziția Guvernului Suediei legată de sprijinirea aderării României la Spațiul Schengen. 

Dar poziția social-democraților s-a schimbat, iar ministrul Bogdan Aurescu a anunțat că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen salutând poziția favorabilă exprimată de suedezi cu privire la aderarea țării noastre. 

"Vă mulțumesc foarte mult, domnule Ardalan Skekarabi pentru declarația dumneavoastră pozitivă de astăzi cu privire la aderarea României la Schengen, și ca urmare a discuției noastre foarte bună și cuprinzătoare din 22 noiembrie, adrerarea României va face UE mai sigură" a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Ardalan Shekarabi, purtătorul de cuvânt al Social democraților suedezi, a declarat că formațiunea sa nu se va opune aderării României, după ce votaseră în Parlamentul suedez negativ. 

"Guvernul nu are sprijin în Parlament pentru poziția sa. Credem că, atunci când vine vorba de extinderea spațiului Schengen, trebuie să pornim de la nevoile noastre de a controla intrările și ieșirile și să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele de care avem nevoie în lupta împotriva criminalității. Aceasta nu este o problemă minoră. În practică, acest lucru ar însemna eliminarea controalelor la intrare și ieșire", preciza, la începutul lunii noiembrie, social democratul suedez Ardalan Shekarabi.

Deocamdată Austria și Olanda, încă se opun, aderării României în Schengen.

Președinția cehă a Consiliului UE a făcut din extinderea Schengen una dintre prioritățile sale pricipale și dorește ca aceasta să fie votată la reuniunea miniștrlor de interne ai UE din 8 decembrie. Trei țări, Olanda, Suedia și Austria, s-au opus, însă, până la declarația socialiștilor suedezi care, iată, anunță că s-au răzgândit. 

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, și cancelarul Karl Nehammer au anunțat că sunt împotriva primirii României și Bulgariei în Schengen și s-ar putea opune prin veto, în timp ce susțin aderarea Croației. 

Vicecancelarul austriac Werner Kogler, lider al partidului Verzii, partenr al conservatorilor la guvernare, spunea, însă, că susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, nefiind de acord cu poziția celor doi, scrie Agerpres.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou