Bubuie un scandal uriaș în PNL: acuzații că s-au luat bani de la firmele de pariuri pentru a "îndulci" legea

Florentina Șerbănescu, 1 martie 2023, Ora 08:38

  • print
  • |
bubuie-un-scandal-uria-in-pnl-acuzatii-ca-s-au-luat-bani-de-la-firmele-de-pariuri-pentru-a-indulci-legea-47551-1.jpg

Legea privind interzicerea publicității pentru casele de pariuri și pentru cazinouri a intrat în Senat, acolo unde au fost depuse mai multe amendamente. Inițiatorul legii, Adrian Cozma (PNL), o acuză pe senatorul PNL, Alina Gorghiu, că a adus amendamente la această lege care "îndulcesc" situația pentru industria jocurilor de noroc.

"Consider că legea se diluează și nu își atinge efectul avut în vedere dacă aceste amendamente ar rămâne și la Camera Deputaților. Sper totuși că la Camera Deputaților legea va fi votată în forma pe care am depus-o. Eu susțin în continuare proiectul inițial, care a fost semnat de altfel de peste 80 de deputați", a declarat Adrian Cozma, informează G4Media.

Cozma a explicat că industria jocurilor de noroc este foarte potentă financiar și cu multe interese. El se întreabă de ce a fost diluată legea și de ce 14 parlamentari de la PSD și-au retras semnăturile.

"Nu ne-au spus de ce au depus amendamentele. Înainte de a depune proiectul, am cerut vot în grupul liberal de la Camera Deputaților, unde tot grupul PNL a susținut proiectul, împreună cu liderul de grup. Probabil nu au înțeles scopul proiectului. Ridică semne de întrebare faptul că 14 semnatari PSD și-au retras semnăturile. E foarte interesant de aflat de ce. Știm că e o industrie cu mulți bani și multe interese".

Amendamentele care au "îndulcit" legea inițială

Conform amendamentelor vor fi permise reclamele pe tricourile de joc ale echipelor de fotbal. Măsura este una extrem de importantă pentru că multe dintre echipele din Liga 1 au drept sponsori agenții de pariuri.

Principalele amendamente adoptate

  • Comunicarea comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc reglementate potrivit art. 10 alin (1) din Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, este interzisă în intervalul orar 06:00 - 23:00.
  • Se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc, reglementate potrivit art. 10 alin (1) din Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, desfășurate de operatori nelicențiați conform legii aplicabile.
  • Prin excepție de la prevederile alin. (51), sunt permise inserturile grafice, respectiv reprezentarea, statică sau în mișcare, cu sau fără sunet, a mărcii, astfel cum aceasta este definită potrivit legii, a siglei sau a altui simbol prin care se identifică titularul mărcii, al siglei sau al simbolului ori imaginea unui produs reprezentativ al acestuia, dacă acestea sunt efectuate în timpul transmisiunilor sportive în direct. În orice situație, aceste inserturi grafice vor fi însoțite de mesajul „Joacă responsabil".
  • Orice formă de comunicare comercială desfășurată în baza prevederilor alin (51 ) și (53 ) din prezentul articol se va desfășura cu respectarea prevederilor art. 132 din Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, cu modificările și completările ulterioare."

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou