Best Dental

"Bucureștiul concurează pentru titlul de 'cel mai trist oraș european'! Nicușor Dan, Grinch-ul din Capitală"

Anca Bratu, 13 decembrie 2022, Ora 15:39

  • print
  • |
bucure-tiul-concureaza-pentru-titlul-de-cel-mai-trist-ora-european-nicu-or-dan-grinch-ul-din-capitala-47132-1.jpg

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că Bucureștiul concurează pentru titlul de „cel mai trist oraș european", pentru că „iluminatul festiv e doar o tentativă nereușită, oamenii îngheață în case, investițiile sunt blocate", în timp ce Primăria Capitalei a primit mai mulți bani în timpul administrației Nicușor Dan, decât în mandatul ei. „Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, dar în București a ajuns deja Grinch. Se plimbă cu tramvaiul și ceartă cetățenii care au curajul să-l înfrunte", scrie Firea, pe Facebook, referindu-se la plimbarea inaugurală a lui Nicușor Dan cu noile mijloace de transport, scrie gandul.ro.

„În pragul sărbătorilor de iarnă, Bucureștiul continuă tradiția din ultimii 2 ani și concurează pentru titlul de " cel mai trist oraș european". Iluminatul festiv e doar o tentativă nereușită și a fost furată încă o dată mica bucurie a copiilor, a familiilor, de a vedea luminițele festive. Oamenii îngheață în case, nu au apă caldă, iar investițiile sunt blocate. Noul București este, și în această iarnă, Bucureștiul Abandonat", scrie Firea. 

Aceasta îl acuză pe actualul primar general că ține Capitala în austeritate: „Invocă mereu greaua moștenire și marile datorii pe care le-a avut de plătit pentru a-și ascunde neputința. Și eu am găsit datorii când am ajuns la Primăria Capitalei, nu m-am plâns zilnic și am căutat soluții. În patru ani, am atras fonduri europene de aproape 1 miliard de euro. Știu că îi e greu să spună că echipa Firea a adus banii pentru rețeaua de termoficare, tramvaie, troleibuze și multe alte". 

Firea a discutat situația Capitalei în ședința săptămânală a organizației PSD București, alături de senatorii și deputații de București - profesorul Adrian Streinu-Cercel, Rodica Nassar, Nicoleta Matilda Goleac, Daniel Catalin Zamfir, Dan Tudorache, Carmen Mihălcescu, Gabriel Mutu, Dan Cristian Popescu, liderii organizațiilor de sector - Petre Florin Manole, Constantin Melnic, secretarul general al PSD București, Alexandru Hazem Kansou, Rares Hopinca, City managerului Sectorului 5, liderii organizațiilor interne de femei - @Ancuța Comănici, seniori - Roland Săvulescu, PES București - Mihai Benga, TSD București - Alex Susai și consilierii generali.

„Am ajuns la concluzia că majoritatea de dreapta este vinovată pentru cum arată Bucureștiul", a spus Firea.

„Nu există primărie care să ducă la bun sfârșit proiecte mari sau să poată realiza investițiile necesare oamenilor doar din puținii bani primiți de la buget. Cu atât mai mult Bucureștiul, care nu încasează direct taxe și primește lunar bani de la Ministerul de Finanțe. Toate primăriile se îndatorează pentru marile proiecte, așa funcționează întreaga administrație, în toată lumea", a arătat fostul edil al Capitalei.

Firea a susținut că Primăria Capitalei a primit mai mulți bani în timpul administrației Nicușor Dan decât în mandatul ei.

„Până la sfârșitul anului suma va depăși 4,5 miliarde de lei. O mare diferență față de banii primiți în vremea guvernului Orban, patronul politic al lui Nicușor Dan. În 2020, an electoral și ultimul meu an de mandat, PMB a încasat doar 3,4 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai puțin decât acum, cu Nicușor Dan", a mai precizat Firea.

Gabriela Firea: Nicușor Dan, „Grinch-ul" din București

„E limpede că actualul Guvern, cu Ministerul de Finanțe deținut de PSD, nu a pedepsit bucureștenii. Capitala a primit acordul pentru a se împrumuta mai mult. Nu a fost cazul în mandatul meu, când guvernul, din care au făcut parte oamenii politici de tristă amintire Orban și Cîțu, ne-a respins în mod repetat solicitările. Bucureștenii au fost pedepsiți cu un singur scop: să câștige fotoliul de primar candidatul dreptei. Au învins prin minciună și manipulare, dar chiar și cu bani în plus de doi ani nu mișcă nimic. Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, dar în București a ajuns deja Grinch. Se plimbă cu tramvaiul și ceartă cetățenii care au curajul să-l înfrunte", a conchis Gabriela Firea.

 

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou