Cancelarul austriac nu înțelege boicotul anunțat de români

Anca Bratu, 12 decembrie 2022, Ora 18:45

  • print
  • |
cancelarul-austriac-nu-intelege-boicotul-anuntat-de-romani-47125-1.jpg

Cancelarul austriac Karl Nehammer a venit cu prima reacție după ce mai mulți români au anunțat boicotarea firmelor austriece din țara noastră, amenințând că protestele ar dăuna mai mult României decât Austriei. 

karl Nehammer a spus că subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen va fi abordat doar atunci când va fi îmbunătățită protecția frontierelor din cele două țări și după ce se va îmbunătăți și situația din Austria. El a declarat în interviul pentru postul de televiziune OFR 2 că dacă se vrea un spațiul Schengen, e nevoie ca frontierele externe să fie puternice, pentru ca cele interne să poate fi desființate.

Însă acest lucru nu a mai funcționat de multă vreme, a mai precizat el. Din 100.000 de solicitanți de azil, noi, ca țară fără ieșire la mare, trebuie să efectuăm înregistrarea inițială a 75.000?", a spus cancelarul.

El a făcut trimitere la numeroasele controale interne ale UE care au arătat că Schengen nu a funcționat și că nu se putea pur și simplu să se ia act de acest lucru și să se planifice următoarea extindere.

În continuare, el a declarat că e inadmisibil să se amestece problemele de securitate cu problemele economice și că nu a putut să înțeleagă amenințările de boicotare a companiilor austriece din România și Bulgaria. Înainte de toate, UE este o unitate economică, a subliniat cancelarul austriac.

Germania a blocat aderarea Austriei la Schengen timp de doi ani și jumătate, a mai spus el.Amestecarea problemelor de securitate cu cele economice nu este oportună. Austria s-a oferit întotdeauna să ajute autoritățile române și bulgare".

Cancelarul a mai adăugat că veto-ul nu va avea efecte negative pentru companiile naționale care operează în cele două țări, iar boicotul asupra firmelor de origine austriacă din România și Bulgaria s-ar putea să nu aibă efectele scontate. „Ar dăuna tot României, companiile ar muta locurile de muncă înapoi în țara noastră", a spus Karl Nehammer, potrivit romaniatv.net. 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou