Când va fi nominalizat Marcel Ciolacu premierul României

Constantin Georgescu, 15 februarie 2023, Ora 21:28

  • print
  • |
cand-va-fi-nominalizat-marcel-ciolacu-premierul-romaniei-47482-1.jpg

Când va fi nominalizat Marcel Ciolacu premierul României 

Deşi liderii PSD resping informaţiile publice conform cărora procedura administrativă de schimbare a premierului PNL cu unul de la PSD, preconizată pentru luna mai a.c., să fie amânată până la toamnă, surse  politice (n.r. – unele chiar din interiorul PSD), susţin însă că înlocuirea lui Nicolae Ciucă cu Marcel Ciolacu nu ar fi posibilă în luna mai. Culmea este că problema legată de o potenţială amânare a rotativei se află chiar în curtea PSD şi priveşte Statutul PSD.

Astfel, conform art.  119, alin 5, din Statutul Partidului Social Democrat (PSD), candidatul PSD la funcţia de Prim-ministru trebuie propus de Consiliului Politic Național, însă trebuie validat de către Congresul PSD. Iar data şi locul organizării Congresului respectivul Congres se stabilesc de către  Consiliul Politic Naţional al PSD, conform art. 117, alin. (2) din Statutul PSD.

Deşi Marcel Ciolacu a dat asigurări conform cărora „protocolul cu PNL va fi respectat”, acesta fiind ferm convins că şi preşedintele Klaus Johannis va face desemnarea care va veni din partea PSD”, este totuşi puţin probabil ca rotativa să se producă la termenul stabilit, adică în luna mai, în contextual în care până acum în Consiliul Politic Naţional al PSD nu s-a discutat deloc despre organizarea vreunui Congres care să se desfăşoare înainte de rotativă.

Sursele noastrã susţin că şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, este conştient de faptul că o nominalizare a sa în funcţia de premier fără a organiza un Congres PSD ar însemna o încălcare gravã a Statutului partidului, ceea ce ar putea conduce chiar la o demitere a sa de la şefia partidului de către “talibanii” din interiorul partidului.

Ca atare, deşi Marcel Ciolacu dă ca numirea sa în fruntea unui viitor Guvern,  este greu de crezut că PSD poate convoca din scurt un Congres PSD care să îl desemneze premier. Iar liberalii cunosc acest aspect şi le convine de minune o amânare a rotativei.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou