CCR: Candidatura lui Ponta, constituţională

Cristian Blănuţă, 22 septembrie 2014, Ora 09:46

  • print
  • |
ccr-candidatura-lui-ponta-constitutionala-43474-1.jpg

CCR a respins cele două contestaţii depuse împotriva candidaturii premierului la prezidențiale.

Liderul PSD s-a înscris oficial miercuri în cursă, la Biroul Electoral Central, iar contestaţiile au fost înregistrate vineri. Una dintre sesizări reclama nerespectarea unor prevederi ale statului PSD, anunță digi24.ro.

Aceste două sesizări care au fost depuse cu privire la candidatura lui Victor Ponta au fost respinse cu majoritate de voturi de judecătorii CCR după aproximativ o oră de ședință pentru că nu au fost invocate motivele care să justifice împiedicarea candidaturii lui Victor Ponta.

Una dintre sesizări se referea la dubla ipostază a lui Victor Ponta, cea de premier și cea de candidat la președinția României, iar cea de doua se referea la faptul că PSD nu ar fi respectat regulile statutare cu privire la desemnarea candidatului.

Augustin Zegrean a afirmat că mai există o contestație, la Biroul Electoral Central, însă nu se știe până la această oră pe care dintre candidați îl vizează.

„Au fost două contestații, formulate de doi cetățeni care au anumite nemulțumiri. Niciunul nu a invocat motive care să justifice o astfel de contestatie, care să împiedice candidatul la care ei se refereau. Motivele care pot împiedica sunt prevăzute în lege și în Constituție, deci contestațiile au fost respinse", a spus Augustin Zegrean, preşedintele CC.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou