Ce se află în spatele întâlnirii "surpriză" dintre Nicușor Dan și Eugen Tomac (PMP)

Anca Bratu, 1 martie 2023, Ora 15:07

  • print
  • |
ce-se-afla-in-spatele-intalnirii-surpriza-dintre-nicu-or-dan-i-eugen-tomac-pmp-47555-1.jpg

Surse politice și administrative au precizat pentru Gândul care sunt culisele întâlnirii de marți dintre primarul Capitalei, Nicușor Dan, și Eugen Tomac, președintele PMP.

Președintele Partidului Mișcarea Populară a anunțat că marți seară va susține o conferință de presă alături de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Conferința va avea loc la sediul PMP din București iar această vizită a lui Nicușor Dan ar putea ridica câteva semne de întrebare, în contextul în care edilul general a primit recent un ultimatum de la PNL, adică de la partidul care l-a susținut în campania electorală.

Chiar dacă pare o vizită „surpriză", apariția lui Nicușor Dan la sediul PMP este totuși una firească și se încadrează în mersul politic actual.

„Va fi atât o vizită de curtoazie, cât și una politică. Nicușor Dan îi va mulțumi lui Eugen Tomac pentru susținerea politică. Să nu uităm că alianța politică de la Primăria Capitalei, respectiv din Consiliul General al Municipiului București, este formată și din PMP, care are cinci consilieri", au declarat pentru Gândul surse din aparatul executiv al Primăriei Capitalei.

Aceleași surse susțin că Nicușor Dan și Eugen Tomac vor discuta și despre viitoarele alegeri.

„Evident că vor discuta și de candidatura lui Nicușor Dan la alegerile din 2024, dar, oficial, nu vor menționa nimic despre asta, ținând cont de faptul că mai este un an și jumătate până la alegeri. Cert este că această întâlnire este una firească și nu modifică cu absolut nimic contextul politic actual din jurul lui Nicușor Dan. Vor fi discuții și pe teme administrative, pe anumite proiecte", au mai precizat sursele Gândul. 

În prezent, alianța politică din CGMB este formată din PNL - USR - PMP.

Totuși, PNL i-a dat lui Nicușor Dan, recent, un ultimatum de susținere poltică punându-i pe masă un „decalog" cu obiectivele administrative pe care edilul trebuie să le atingă în șase luni.

Ca atare, un „divorț" între Nicușor Dan și cei de la PNL nu ar fi unul surprinzător, mai ales că, din punct de vedere administrativ, ce i s-a cerut edilului să realizeze în șase luni este extrem de greu.

În ceea ce privește întâlnirea dintre Nicușor Dan și Eugen Tomac, ea vine și în contextul în care președintele PMP și-a arătat susținerea față de edil în urmă cu două săptămâni, când Agenția Națională de Integritate anunță că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

„Pe Nicuşor Dan îl cunosc de 23 de ani şi am toată încrederea în el", a scris, recent, pe Facebook, liderul PMP.

Eugen Tomac crede că Nicuşor Dan va fi primar general şi după anul 2024.

„Sunt sigur că va fi Primar General şi după alegerile din 2024, pentru că asta vor decide bucureştenii, indiferent câte reclamaţii ar face PSD", a mai transmis liderul PMP.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou