Cei trei BBB, Blaga, Bolojan si Boc

Ştefan Diaconu, 18 aprilie 2023, Ora 14:19

  • print
  • |
cei-trei-bbb-blaga-bolojan-si-boc-47821-1.png

S-a trezit, a hămăit, ne mai caută el

Recent, din negurile istoriei a ieșit lătrând Vasile Blaga. Era cât de cât liniște în țară, oamenii era asemeni culturilor prematur înverzite, amorțiți de vremea schimbătoare, iar Nicu Ciucă se bucura în continuare de ideea că mandatul de prim-ministru i se va prelungi până la o dată ce ne va fi anunțată ulterior. Când, deodată, liniștea a fost spartă de un hămăit gutural.

În sediul din Modrogan, cinteze și pitulici, ciripind cu glasuri mici, ivite pe jumătate, alarmate, ciufulite și-ngrozite, se-ntrebau debusolate: „Cine-i?… Ce-i?… Ce-a fost pe-aici?…“.

„Buldogul cu colți ca argintul, chiar el, grohăind sub copaci…“, zicea servitorul cu batistă, dându-se îndrăzneț. Dar toți i-au răspuns, întorcându-se: „Rareș, taci! Buldogul acela nu vine pe-aici, căci el nu se-ncurcă cu vulpile roșii și iepurii mici“.

Dar se pare că, de data asta, servitorul cu goarnă chiar avea dreptate. Buldogul, el însuși, a coborât din înaltele văzduhuri ale Bruxelles-ului pentru a pune tunurile pe președintele PNL, geal-ul Ciucă, și pe mâna dreaptă a acestuia, Bode, celălalt plagiator al Guvernului.

Așa cum îi șade bine unui senior de talia lui, Blaga, n-a venit singur, ci însoțit de Bolojan și de Boc. Cineva trebuia să-i care horinca, acea licoare care are, la buldogii europeni, efectul pe care-l avea spanacul la Popeye. Căci cam așa se și umblă în PNL: fiecare liberal cu vechime este încolțit de doi pedeliști, ca să nu uite, cumva, de unde vin adevărul, calea și viața.

Cei trei B au cam șters pe jos cu Ciucă și Bode, pe motiv că au ajuns să fie ospătarii PSD. Ceea ce, trebuie să recunoaștem, este îngrijorător. Oamenii care o viață întreagă au fost ospătarii de lux ai unui singur om, Traian Băsescu, se văd nevoiți, acum, să alerge cu tăvile și frapierele pline pe lângă mesele unui întreg partid. Unde mai pui că seara, când cu gene ostenite se numără parandărătul, aproape totul se duce la clienți, iar la ospătari nu rămâne mai nimic.

A fost frumos, a fost ca-n vremurile bune ale PNL, când aripile tinere se rățoiau la ăi bătrâni, după care-și strângeau jucăriile și-și făceau câte un partiduleț nou. Doar că, de data asta, nimeni n-o să facă nimic. Boc și Bolojan sunt îngropați în proiectele lor provinciale, se luptă cu metroul și cu aeroporturi neperformante și sparg banii contribuabililor pentru a convinge România că sunt conducătorii celor mai performante orașe și județe din țară. Blaga e bătrân, deja. În iulie face 67 de ani, în 2024 o să aibă 68, conturile sunt pline, saltelele și scorburile copacilor din curte de asemeni. Pentru el, a fost ultimul hămăit. Mai mult de dragul vremurilor de altădată, să-și amintească nepoții ce patruped falnic era bunicu’. Și tot ultima dată a fost când au reușit cei doi piticuți să-l mai momească cu para din sticlă. După treizeci și ceva de ani de politică la cele mai înalte niveluri, băutură poate să-și cumpere și singur…

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou