Ciolacu: "Politicieni demenți care spun cretinisme"! Liderul PSD ia atitudine în privința pensiilor militarilor

Anca Bratu, 7 martie 2023, Ora 10:34

  • print
  • |
ciolacu-politicieni-dementi-care-spun-cretinisme-liderul-psd-ia-atitudine-in-privinta-pensiilor-militarilor-47582-1.jpg

Pensiile militarilor nu sunt speciale și nu se impune tăierea acestora, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „nu poți să destabilizezi armata în care sunt 7.000 de cereri de pensie când ai război la graniță pentru că sunt politicieni demenți care spun cretinisme". 

„Nu pot să accept că pensiile lor să fie considerate pensii speciale. Au venit de la USR și PNL și au spus că termină cu pensiile în 30 de zile. Eu vă promit că prioritatea mea numărul 1 este acum să venim cu legea care să fie sustenabilă, acceptată de Comisie pentru a îndeplini jalonul din PNRR, că nu pierdem toate sumele, ca să terminăm și cu asta. Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Vom veni cu o abordare corectă și cu o lege care să treacă de CCR. Am făcut un grup de lucru în coaliție și lucrăm că să venim cu amendamente pe care ministrul le va anunța la timpul respectiv.

Avem raportul de la Banca Mondială și extragem ce trebuie de acolo. Dar legea nu e retroactivă, trebuie să înțelegem acest lucru. Un drept câștigat nu poți să îl iei. Dar poți să vii cu praguri pentru componentă de dacă depășești un anumit prag. E rușinos să ai mai mult la pensie decât ai avut în activitate, doar în România se poate așa ceva. Vom veni cu aceste lămuriri, nu poți să lucrezi o zi magistrat și să beneficiezi de pensie specială! Vor fi discuții publice la Parlament, se va veni cu praguri graduale" a declarat, luni seara, la România TV, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, nu poate fi „decapitată" armata sau justiția peste noapte „pentru că așa vor niște scelerați!".

„22 de state din UE au componentă specială la armata, nu poți să destabilizezi armata în care sunt 7000 de cereri de pensie când ai război la graniță pentru că sunt politicieni demenți care spun cretinisme! Eu nu pot să mint oamenii, trebuie reguli, categoric. Toți polițiștii să plece acasă, fiindcă unii vor să mintă românii că sunt salvatorii pensiilor speciale? Eu o să va arăt că Partidul Social Democrat în această coaliție va veni cu o lege sustenabilă, ca să nu creăm haos în țară, iar cei care au abuzat de lege vor fi impozitați corect, fiindcă au făcut o mizerie, de asta s-a ajuns la această emoție în România, pentru că unii n-au avut măsură! M-am enervat de minciunile lor, m-am săturat de acești mincinoși care n-au fost în stare de nimic", a spus președintele PSD.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou