Ciucă ar putea rămâne în Guvern după rotativă! Războiul din Ucraina schimbă planurile Coaliției

Anca Bratu, 13 februarie 2023, Ora 13:16

  • print
  • |
ciuca-ar-putea-ramane-in-guvern-dupa-rotativa-razboiul-din-ucraina-schimba-planurile-coalitiei-47464-1.jpg

În luna mai a acestui an urmează să aibă loc, conform acordului semnat la formarea coaliției de guvernare, rotativa guvernamentală, urmând ca Marcel Ciolacu să devină noul premier al României. Însă, în funcție de situația de moment, totul ar putea lua o altă direcție.

Deși s-a stabilit ca din mai Marcel Ciolacu să preia funcție de premier, lucrurile s-ar putea să se schimbe pe parcurs, având în vedere situația internațională instabilă, generată de conflictul din Ucraina. Așadar, surse politice susțin că războiul generat de Rusia, ce este așteptat să intre într-o nouă fază, poate schimba toate planurile Guvernului, stabile prin acordul de coaliție.

Dat fiind contextul războiului din Ucraina, Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern. El ar urma să devină vicepremier și ministru al Apărării. Înainte de agravarea conflictului din Ucraina, se susținea că Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului, ocupată în prezent de senatorul PNL, Alina Gheorghiu, însă interimar.

De asemenea, sursele susțin că războiul din Ucraina ar putea duce la amânarea rotativei guvernamentale, programată în mai, pentru toamna acestui an. O astfel de decizie ar putea fi luată pentru a evita nebunia inerentă din cadrul Guvernului, în timpul schimbării de putere.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au admis public că termenul prevăzut în protocolul de guvernare este unul orientativ și totul s-ar putea schimba, în funcție de cerințele de moment, potrivit stiripesurse.ro.

Rotația guvernamentală va avea loc până la 1 iunie, spune liderul PSD Marcel Ciolacu, care a menționat că totul se va întâmpla fără a deranja funcționarea guvernului. Tot până atunci vor fi aleși noii preşedinţi ai Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. 

„Nu am zis o zi - 25 mai (privind rotaţia premierilor - n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie.

În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat", a explicat Marcel Ciolacu.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou