Comisia Juridică, aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Laszlo Borbely

Mălina Andrei, 24 februarie 2015, Ora 16:18

  • print
  • |
comisia-juridica-aviz-favorabil-pentru-urmarirea-penala-a-lui-laszlo-borbely-45742-1.jpg

Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat luni un aviz pozitiv pentru urmărirea penală a deputatului Laszlo Borbely.

Votul din Comisia Juridică la Borbely a fost: 16 „pentru" și 5 „împotrivă".

Avizul comisiei juridice din Camera Deputaților este unul consultativ, urmând ca în plenul Camerei să se dea un vot final privind cererea de urmărire penală în cazul lui Laszlo Borbely.

În apărarea sa, Laszlo Borbely a declarat că dosarul său, în care primise NUP de la DNA, a fost redeschis în urma unui autodenunț făcut de un bărbat din Oradea, care a spus că a fost nevoit să ducă 50.000 de euro de la un om de afaceri către Laszlo Borbely.

În schimbul acestor bani, Borbely ar fi trebuit să intervină la Administrația Apelor, pentru a-l favoriza pe omul de afaceri. "M-am interesat și firma respectivă nu a avut niciodată nici măcar vreun contract cu Administrația Apelor. Acel autodenunț a fost depus în 29 decembrie și nu are nici măcar o foaie", a declarat Borbely.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte, cauză redeschisă recent de DNA Oradea.

Cererea de avizare a urmăririi penale a fost formulată întrucât există suspiciuni că, în 2011, Laszlo Borbely, atunci ministru al Mediului şi Pădurilor, ar fi primit de la Ioan Ciocan, administrator al SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, foloase necuvenite în valoare de 80.952 de lei, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari din Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în vederea determinării acestora să favorizeze firma la licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou