Componența Guvernului Ponta IV. 6 miniștri părăsesc Guvernul

Mălina Andrei, 14 decembrie 2014, Ora 11:26

  • print
  • |
componenta-guvernului-ponta-iv-6-ministri-parasesc-guvernul-44778-1.jpg

Componenţa guvernului Ponta 4 va fi făcută publică duminică. Se pare că șase miniştri din Guvernul Ponta vor fi remaniaţi.
Noii miniştri vor fi validaţi în şedinţe separate în cadrul partidelor de guvernare.

Potrivit unor surse, partidul Conservator va primi portofoliul Educaţiei şi va păstra şi Ministerul Agriculturii. Ministerul Educaţiei va fi comasat cu cel al Cercetării. În schimb, PC va renunţa la Ministerul Comunicaţiilor şi la funcţia de vicepremier deţinută de liderul partidului, Daniel Constantin.

Până acum un lucru este cert, Ministerul Economiei va cuprinde şi Energia şi IMM-urile. Însă social-democraţii mai au de rezolvat probleme legate de noi excluderi din partid.

Ministerul Economiei va cuprinde şi Energia şi IMM-urile. Însă social-democraţii mai au de rezolvat probleme legate de noi excluderi din partid.

Potrivit unor surse, s-ar putea schimba şi numărul vicepremierilor. Se pare că Partidul Conservator va renunţa la funcţia de vicepremier deţinută de Daniel Constantin pentru o mai bună reprezentare în Guvern.

Aceleași surse spun că în noul cabinet vor fi comasate 8 ministere în 4 portofolii. Ministerul Finanțelor Publice se pare că va fuziona cu ministerul Bugetului, condus în prezent de Darius Vâlcov. Asta deşi Călin Popescu Tăriceanu l-ar fi dorit pentru partidul său.

Un alt minister vizat de cei de la PLR este cel al Economiei. Potrivit DC News, portofoliul ar putea fi preluat însă de social-democratul Mihai Tudose, cel care i-a luat locul lui Gheorghe Bunea Stanciu la şefia PSD Brăila.

Favorit până acum să preia acest minister era Andrei Gerea, din partea PLR. Iar funcţia de Ministru Comunicaţiilor ar putea fi ocupată de deputatul Sorin Dumbravă, preşedintele PSD Timişoara.

Sâmbătă, ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, şi-a anunţat retragerea din Guvern. Anunţul a fost făcut pe Facebook. La scurt timp după anunţul lui Nicolescu, un alt ministru, Florin Jianu, cel care se afla în fruntea IMM-urilor, şi-a anunţat retragerea din Guvernul Ponta. Şi de această dată decizia a fost făcută publică pe contul personal de Facebook. Ulterior, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi-a anunţat şi ea retragerea.

Pe de altă parte, Bogdan Stanoevici a anunţat că va fi schimbat din postul de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, precizând, însă, că această funcţie nu va dispărea din viitorul Guvern.

Stanoevici susţine că a discutat cu premierul Victor Ponta şi că au convenit de comun acord să fie schimbat din funcţie.

O reacţie a avut şi Victor Ponta cu privire la miniştrii remaniaţi. Mesajul său era însoţit de un citat al lui Henry A Kissinger - „Un lider nu îşi merită numele decât dacă este dispus, ca ocazional, să înfrunte totul de unul singur".

Potrivit unor surse politice, o altă modificare care ar putea apărea este comasarea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice cu cel al Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, acesta urmând a fi preluat de PLR. Tot de partidul lui Tăriceanu ar urma să fie preluat şi Ministerul Educației Naționale care se va comasa cu Cercetările Ştiinţifice.

În plus, este posibil ca în viitorul Cabinet să rămână doar două posturi de vicepremier. Pe surse, Daniel Constantin vrea să renunţe la funcţia de vicepremier pentru ca PC să obţină un portofoliu cu o reprezentare mai puternică în Guvern. Ar fi vizat unul din ministerele Economiei, Mediului sau Educaţiei. Guvernul Ponta IV va ajunge în Parlament luni.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou