Dan Șova va fi audiat mâine în Comisia Juridică din Senat

Mălina Andrei, 17 martie 2015, Ora 12:01

  • print
  • |
dan-ova-va-fi-audiat-maine-in-comisia-juridica-din-senat-45985-1.jpg

Comisia Juridică din Senat va discuta mâine cererea de reţinere şi arestare formulată pe numele fostului ministru Dan Şova. Dan Şova va fi audiat mâine.

Dan Șova a ajuns la Parlament, marți dimineață, pentru a-și studia dosarul în care sunt investigate acte de corupţie la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Comisia juridică discută cererea de arestare a senatorului PSD Dan Șova, urmând ca miercuri să dea un aviz pe acest caz.

Senatorul consideră un abuz demersul procurorilor şi spune că va încerca să-şi convingă colegii de nevinovăţia sa. De asemeanea, Şova neagă orice implicare a premierului Victor Ponta în contractele de asistenţă juridică de la Turceni şi Rovinari.

Dan Şova susţine că faptele care îl vizează în acest dosar nu au legătură cu activitatea sa politică, ci cu activitatea de avocat, desfăşurată înainte să intre în Senat.

Procurorii îl acuză pe fostul ministru de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Dan Şova, este urmărit penal pentru complicitate la abuz, cercetările preliminare ale DNA arată că fostul ministru a încasat sute de mii de euro pentru înţelegeri prin care statul a fost prejudiciat cu 71 milioane de lei, adică peste 16 milioane de euro. Dosarul a pornit de la mai multe sesizări ale ANAF.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou