Duo pentru Cotroceni

Dan Alexandru, 22 aprilie 2014, Ora 07:39

  • print
  • |
duo-pentru-cotroceni-39564-1.jpg

Au mai rămas şapte luni până la alegerile prezidenţiale, dar pregătirea pentru această mare confruntare politică e în toi. Actuala putere îl vrea pe Victor Ponta candidat, dar premierul aşteaptă rezultatele de la europarlamentare ca să vadă dacă are şanse. Liberalii speră la succes cu tandemul Crin Antonescu - Klaus Iohannis.
Crin Antonescu a propus ideea unui tandem cu primarul Sibiului, ca variantă de rezervă, înaintea ruperii USL.

„Îi transmit domnlui Ponta să-l aibă pe domnul Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis sâ devină premier", spunea președintele PNL în februarie.

„Cu siguranță că putem să ne imaginăm un tandem Atnonescu președinte - Iohannis prim-ministru, însă să nu creadă cineva că suntem nerealiști sau visători. Funcția de prim-ministru nu se supune la alegeri", i-a replicat atunci Klaus Iohannis.

Actuala putere aşteaptă o decizie fermă a premierului Victor Ponta, de la care vin însă mesaje controversate.

„Eu îmi doresc să rămân prim-ministru", spunea acesta.

„Eu aş lucra foarte bine cu un preşedinte ca Isărescu, Oprescu sau Tăriceanu", a fost o altă declarație a premierului pe această temă.

Mugur Isărescu, în care românii au cea mai mare încredere, nu se vede însă la Palatul Cotroceni. Aşa că social-democraţii sunt conştienţi că trebuie să ţină cont de sondaje.

„De la noi din partid domnul Geoană şi cu mine suntem cei care care putem candida cu şanse", declara tot Victor Ponta.

Opţiunea actualului premier depinde şi de voinţa partidului, care pare să dorească o candidatură a lui Victor Ponta la Cotroceni.

„Victor Ponta întruneşte cea mai mare parte din calităţile pe care şi le-ar dori românii să le vadă la preşedintele ţării", spune Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

Indiferent cine va conduce România de la Cotroceni, trebuie să ştie că Traian Băsescu nu se gândeşte să iasă din viaţa politică.

Întrebat dacă se vede în postura de prim-ministru, Traian Basescu a răspuns: „Nu spun că nu ma văd... De ce să resping ideea asta?"

Condiţia lui Traian Băsescu ar fi să lucreze din nou în tandem cu Emil Boc.

„Cel mai pregătit să fie preşedinte, în mod catefogoric este Emil Boc", consideră actualul șef al statului.

Emil Boc spune că preferă să îşi ducă la capăt mandatul la primăria Cluj Napoca.

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni se numără Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou