E de rău pentru Ponta: 84% din români îi simpatzează pe nemți

Cristian Blănuţă, 30 iulie 2014, Ora 13:08

  • print
  • |
e-de-rau-pentru-ponta-84-din-romani-ii-simpatzeaza-pe-nemti-42166-1.jpg

La doar cateva zile dupa ce o cercetare Avangarde sustinea faptul ca romanii isi doresc un presedinte roman, ortodox si patriot, un sondaj INSCOP releva faptul ca romanii simpatizeaza nemtii in proportie de 84,3%. 

Aceasta ar putea reprezenta o veste proasta pentru premierul Victor Ponta, care in discursul de lansare a candidaturii sale la prezidentiale si-a conturat un profil bazat aproape in tocmai pe rezultatele cercetarii Avangarde: mandru ca e roman, mandru ca e ortodox, doritor de o apropiere mai mare de Republica Moldova si de o unire cu acesta macar in UE, potrivit stiripesurse.ro.

Insa romanii par sa aibă o parere foarte buna despre nemti, Germania fiind tara care atrage cel mai mare numar de simpatizanti din randul romanilor. Acesta ar putea fi un semn bun pentru cel care va fi cel mai probabil principalul contracandidat al lui Victor Ponta - Klaus Iohannis.

Romanii n-au insa o parere la fel de buna despre Republica Moldova, fata de care premierul isi afirma constant apropierea si sustinerea. Ea este pe locul 10 in clasament cu 68,8% - pareri pozitive.

China este o alta tara fata de care Ponta a dezvoltat o oarecare apropiere dorind chiar sa incheie un parteneriat strategic cu aceasta. Insa nici China nu este in topul preferintelor romanilor, fiind clasata abia pe locul 12.

Pe ultimul loc in acest clasament al parerilor pozitive fata de alte tari se afla Rusia, dat fiind contextul politic actual.


Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou