Explicații halucinante în scandalul monstru din PNL. Atanasiu: Declarațiile au fost scoase din context

Ziarul Atac, 11 mai 2015, Ora 13:12

  • print
  • |
explicatii-halucinante-in-scandalul-monstru-din-pnl-atanasiu-declaratiile-au-fost-scoase-din-context-46486-1.jpg

Teodor Atanasiu a declarat, luni, că declarațiile apărute în spațiul public, referitoare la fuziunea vechiului PNL cu PDL, că afirmațiile respective au fost făcute într-un spațiu privat și că au fost scoase din context.

Atanasiu a susținut că înregistrarea apărută în presă, în care el afirma că celor din vechiul PDL li s-a dat iluzia că o să aibă prim-ministru, a fost scoasă din context.

''Îmi pare rău dacă din frânturile respective s-a dedus că aș dori o scindare a partidului sau vreunul dintre membri nu ar fi egal cu ceilalți membri ai partidului. Nu acesta a fost contextul în care au fost spuse aceste lucruri. Ceea ce am spus acolo îmi asum, a fost într-un anumit context, nu în cel spus de dvs și îmi cer scuze cetățenilor dacă au înțeles altceva. (...) Îmi mențin afirmațiile că toate deciziile PNL vor fi susținute de către mine, iar decizia PNL este că, dacă vom face un guvern al PNL, prim-ministru va fi Cătălin Predoiu", a spus Atanasiu.

El a precizat că discuțiile publicate nu au legătură cu realitatea, dar că frânturi din stenograme sunt veridice, dar scoase din context.

"Frânturi din acele stenograme eu le recunosc ca veridice, nu recunosc contextul în care ele au fost puse. Nu trebuie să dau nicio explicație despre contextul în care am avut o discuție privată în spațiul public. (...) Colegii mei știu din ce context a fost scoasă", a arătat liderul PNL, adăugând că liberalii au înțeles explicațiile sale.

Atanasiu a arătat că adversarii PNL nu sunt în interiorul partidului, ci în afara acestuia, indicând PSD.

Nici reacţia copreşedintelui PNL Vasile Blaga, liderul fostului PDL, nu a întârziat să apară. Blaga a precizat că afirmaţiile lui Atanasiu l-au deranjat, însă nu se simte folosit.

"Şi eu, şi domnul Iohannis, şi domnul Crin Antonescu am pus foarte mult suflet în acest proiect. Nu a fost o plăcere să citesc acele stenograme. Mă bucur totuşi că şi în acel context au apreciat aportul PDL. Este un moment peste care trebuie să trecem, să învăţăm din el. Nu aş vrea să vorbesc despre ce am discutat în şedinţă. Ăsta e rolul unui lider de partid: să fie mai înţelept", a declarat Vasile Blaga.

Întrebat dacă Teodor Atanasiu va fi sancţionat, Blaga a declarat: "Faptul că a fost pus în situaţia de a da astfel de explicaţii este o sancţiune."

Şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat luni că problema legată de apariția în public a stenogramelor de la Bistrița, va fi discutată în interiorul partidului, adăugând că mesajul liberalilor pentru cetățeni este proiectul politic.

"Pentru PNL important este proiectul de țară. O discuție din zona privată ne poate deranja sau poate fi trunchiată, cred că rolul pe care ar trebui să-l avem noi de aici încolo este să prezentăm mai serios soluțiile noastre și dl Atanasiu a fost unul dintre inițiatorii acestui proiect politic, ne-a explicat contextul în care s-a realizat acea declarație și cred că solidaritatea noastră trebuie să meargă până la nivelul la care să prezentăm soluțiile noastre pentru România. Este un moment peste care noi trebuie să trecem, nu este un lucru ușor, pentru că poate trebuia să comunicăm acest lucru acum două zile. (...) Eu cred că lucrul acela se va discuta tot în interiorul partidului, dar mesajul pentru cetățeni este proiectul nostru politic", a spus Falcă, înainte de ședința liberalilor.

El a precizat că, dacă afirmațiile lui Atanasiu ar fi fost făcute în spațiul public, ar fi intrat în subordinea statutului, indicând că la ședința de la Bistrița a PNL nu a participat toată conducerea.

Falcă a menționat că mesajul lui Atanasiu nu scade încrederea în PNL.

"Eu cred că aici nu suntem parteneri, suntem împreună. Suntem într-un singur partid", a adăugat liderul PNL.

Duminică, presa a difuzat o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea într-o ședință a vechiului PNL, la Bistrița, despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar că nu îl vor avea. Totodată, Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL ''o să dispară rând pe rând'', pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou