Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov află astăzi dacă va fi aprobată cererea DNA

Mălina Andrei, 24 martie 2015, Ora 09:28

  • print
  • |
fostul-ministru-al-finantelor-darius-valcov-afla-astazi-daca-va-fi-aprobata-cererea-dna-46057-1.jpg

Darius Vâlcov îşi va susţine miercuri, punctul de vedere privind acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie, iar apoi se va da un vot în comisia juridică pe cererea DNA de reţinere şi arestare. În plen, colegii vor vota abia mâine.

La fel şi în cazul lui Dan Şova dar şi al liberalului Theodor Nicolescu. Pentru Şova, Comisia Juridică din Senat a dat deja aviz favorabil.

Fostul ministru al Finanțelor va avea posibilitatea să-şi studieze dosarul, înainte de începere şedinţei comisiei.

Numai că, din materialul probator al procurorilor depus la Comisia Juridică din Senat lipseşte un întreg volum. PSD ia în calcul să-i cheme pe reprezentanţii DNA la Parlament. Cererea DNA de arestare în cazul lui Darius Vâlcov ar trebui votată miercuri în plenul Senatului.

Liberalii susţin însă că PSD îşi pregăteşte terenul pentru o amânare, aşa cum a încercat şi în cazul lui Dan Şova. Dosarul său a fost întârziat din cauza aceleiaşi senatoare, în lipsa unor semnături.

Alina Gorghiu i-a transmis lui Victor Ponta să le ceara public parlamentarilor PSD să voteze la vedere în privinţa cererilor DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazurile Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Premierul spune însă că Alina Gorghiu nu caută altceva decât scandal.

"Sincer să fiu, nu am avut nici timp și nici foarte mare preocupare să văd în fiecare zi cu ce mă mai ceartă și mă mai înjură doamna Gorghiu. Repet, doamna Gorghiu e cu scandalul. Înainte era doamna Udrea cu scandalul, acum este doamna Gorghiu cu scandalul. Eu chiar cred cât sunt prim ministru, am foarte multe responsabilități față de cetățenii acestei țări de a le spune ce facem cu codul fiscal , ce facem cu sănătatea, ce facem cu educația , nu să stau toată ziua să răspund la scandal, la pus poalele în cap. Deci nu știu ce a zis, nu comentez, nu mă interesează.

Darius Vâlcov a dat noi declaraţii la DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Fostul ministru de Finanţe nu a stat mai multe de jumătate de oră în faţa procurorilor care au cerut reţinerea şi arestarea sa încă de săptămâna trecută.

Raportul Comsiei Juridice de astăzi este consultativ, iar decizia finală în ceea ce priveşte arestarea lui Darius Vâlcov aparţine plenului Senatului.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou