Gabriela Firea: Traian Băsescu a încercat să exercite o presiune psihică asupra mea

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 13:23

  • print
  • |
gabriela-firea-traian-basescu-a-incercat-sa-exercite-o-presiune-psihica-asupra-mea-46011-1.jpg

Gabriela Firea a declarat că Traian Băsescu a încercat să pună presiune psihică asupra sa, atunci când a spus că ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă și că se aşteaptă la noi atacuri din partea fostului preşedinte al României.

"Intenţia sa a fost clară. Aceea de a ameninţa şi şantaja un senator al României şi de a umili un cetăţean al acestei ţări. Într-o democraţie, aceste fapte sunt pedepsite de lege", a declarat Gabriela Firea.

"A fost o presiune psihică pe care domnia sa a încercat să o exercite asupra mea în calitate de membru şi comunicator al comisiei de anchetă Nana, în care era vizată şi parte din familia domniei sale", a declarat Firea.

În plus, senatoarea PSD a vorbit şi despre faptul că Traian Băsescu a cerut studierea dosarului împreună cu avocatul său, Dan Apostol.

"Suspectul Traian Băsescu a cerut studierea dosarului cu avocatul său. În perioada următoare va răspunde întrebărilor procurorilor de caz aşa cum am făcut şi eu", a precizat Gabriela Firea.

Totodată, senatorul PSD a precizat că declaraţiile fostului preşedinte, în ceea ce o priveşte în calitatea de comunicator şi membru în comisia Nana, nu pot fi "tratate cu această conotaţie şi lejeritate că în politică se poate afirma orice".

Referitor la declaraţia lui Tiberiu Niţu, potrivit căreia Traian Băsescu a încercat să exercite presiune în dosarul Nana, Gabriela Firea a spus că "nu mă mai miră nimic". "Aşa cum a fost în stare ca, în ajunul audierii domniei sale la Parchet, să iasă public şi în continuare să mă umilească, să mă ridiculizeze, să-mi atribuie diminutive din zona ridicolului şi, de asemenea, să-mi pună în cârcă aşa numite fapte comerciale ilegale (...), mă aştept ca mâine să iasă cu declaraţii şi mai răsunătoare", a spus senatorul.

Traian Băsescu s-a aflat miercuri în faţa procurorilor pentru prima dată din anul 2004, când a dat explicaţii cu privire la dosarul Flota, dosar închis între timp. Băsescu a fost citat la Parchetul General, unde i s-a adus oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul în care a fost acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea.

Tiberiu Niţu a declarat astăzi că Traian Băsescu a încercat să intervină în dosarul Nana, după instituirera sechestrului pe terenuri. Fostul preşedinte a telefonat la cabinetul lui Tiberiu Niţu după instituirea sechestrului. Procurorul general spune însă că a refuzat o discuţia cu Traian Băsescu.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou