Geamătul ideologiei liberale

Constantin Georgescu, 27 noiembrie 2022, Ora 17:52

  • print
  • |
geamatul-ideologiei-liberale-47011-1.jpg

Geamătul ideologiei liberale

Necazurile noastre cotidiene sunt însoțite de secvențe de umor involuntar. Ne merge rău pentru ca suntem conduși de o armată de sfertodocți, proști și hoțomani. Cand se screm să pară deștepți, rezultă pîrțuri intelectuale de tot hazul.                                                                                             Unul dintre cele mai recente este și cuvîntarea generalului Nicolae Ciucă, omologul intelectual de la liberali al ciolo-președintelui de la PSD. Nicolae Ciucă, zis și Nicu Bîlbîitu (îmi pare rău, nu eu am inventat porecla!), a transmis un discurs de clarificare (unii zic și „de reorientare”) a PNL.

Dacă este să stăm strîmb și să judecăm drept, discursul era necesar. PNL-ul este ideologic pe nicăieri și într-o confuzie totală, din care nu se vede decît o preocupare: banul. Acest partid istoric a devenit un fel de grupare cu anvergură de gașcă politico-economică. Ceea ce și PDL-ul pe care l-a înghițit (fără să-l digere!) era. Cu ploaia de prostii lansate de Rareș Bogdan, de mieunata de Alina Gorghiu și cu filosofarea fără conținut a lui Nicolae Ciucă ce poți să faci?

Eventual să le compari cu „bogăția” de idei a similarilor de la PSD. Adică cu panseurile lui Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea etc . Cîți neuroni circulă și cu ce viteză pe craca roșie a politicii cam toți atîția pot fi întîlniți și pe cea galbenă. Cu aceleași ciocniri violente, cam cu tot atîtea ieșiri în decor și cam tot cu atîtea gemete care trădează mediocritatea. Marile eșecuri ale PNL, egale la miligram cu ale PSD, se numesc relansarea economică, prețurile la energie și, la un pas, ratarea MCV și a accesului în Schengen.                                                                                                                                        Să te crucești de caracterul găunos al formulărilor. Parcă ar promite marea cu sarea într-un butoi de varză acră dintr-o pivniță abandonată. Sună prost și necredibil!

„PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României”.

Dar pînă acum ce au făcut? În interesul cui au lucrat? Doar în interes personal și au hotărît să facă o pauză?

Bla-bla de om care nu știe încotro s-o apuce!

„A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită” .

Generalul Ciucă și cel care i-a fircălit discursul (și cei din jurul său ilustrează același nivel de gîndire și cultură politică, la fel cu cei din preajma lui Klaus Iohannis) cred că țara și populația reprezintă o sumă de plutoane și divizii care execută ordinul. Toată liota de afaceriști și aventurieri adunată sub steagul generos al PNL ar trebui să se mobilizeze pentru o schimbare de proporții. De la afaceri necurate, să treacă la cultură, la devotament și altruism, la patriotism și viziune.

Cum și cu cine? Tot cu Lucian Bode (plecăcios raportor la Cotroceni!), cu Alina Gorghiu (și ea, la fel), cu Rareș Bogdan (vai nouă, spectatori la flecari obraznici!), și cu Vasile Blaga, cu Eduard Hellvig și cu Hubert Thuma, cu Emil Boc și cu Cristian Bușoi!

Măi să fie! Cu ăștia să facem Elveția Estului și să nu ne prindă!

Să ne înțelegem! Toți și fiecare în parte își pot schimba costumele, se pot tunde ca niște rockeri, pot renunța la firmele care îi alimentează, chiar își pot îngropa dosarele și păcatele. Își pot schimba județul, numele și funcțiile, dar tot atîția neuroni însumează și tot atîta valoare politică și morală adună la un loc. Și tot acolo vom fi!

„La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior”.

Avem de-a face cu o informație și nimic mai mult, semn că pactul de supraviețuire și de încălecare a resurselor și a bugetului României alături de PSD a luat sfîrșit.

Adică PNL-ul, așa încropit și fomist de putere, se dă jos de pe cataligele lui Klaus Iohannis și se lasă de toarta de care se ține cu PSD și va merge de unul singur pe „picioarele noastre”.

Cu sau fără picioarele de la SRI?

Sau va căuta un alt lider care să-i scoată din noroi, cum a mai făcut și pe la alte alegeri?

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou