Greii din PNL se pregătesc pentru funcțiile de vice-președinți

Cristian Blănuţă, 22 iulie 2014, Ora 14:06

  • print
  • |
greii-din-pnl-se-pregatesc-pentru-functiile-de-vice-presedinti-41944-1.jpg

Partidul Național Liberal pregătește terenul pentru fuziunea cu PDL. Adică liberalii vor înființa în aceste zile funcții după "chipul și asemănarea" celor din PDL.

Altfel spus, democrat-liberalii au în acest moment un număr de șapte prim-vicepreședinti, iar cei din PNL au decis sa numească și ei 7 prim-vicepreședinți, potrivit pesurse.ro.

Noul partid PNL, format în urma fuziunii dintre PNL și PDL, va avea doi copreședinți, iar restul funcțiilor, prim-vicepreședinți, vicepreședinți, secretari generali vor fi distribuite paritar in cadrul viitorului birou de conducere al noului partid.


Problema este însă că liberalii au mult mai puține funcții față de viitorii colegi din PDL. Astfel PNL a decis să se alinieze democrat-liberalilor și vor numi și ei șapte prim-vicepreședinți, deși în acest moment, oficial, liberalii nu au niciun prim-vicepreședinte, după ce funcția a fost desființată la ordinul lui Iohannis.

Potrivit unor surse liberale, se pare că cei care vor prinde un post de prim-vicepreședinte sunt: președintele PNL București - Teodor Atanasiu, vicepreședintele PNL - Răducu Filipescu, fiind urmați de vicepreședinții cu cele mai multe voturi obținute la Congresul din luna iunie. Este vorba de Ludovic Orban, Dan Motreanu, Marin Almăjanu, Alina Gorghiu și Cristian Bușoi.


Criteriile de cooptare al noilor prim-vicepreședinti a fost un adevarat motiv de scandal pentru grupările din PNL. Deputatul Carmen Hărău a propus ca pe cele 7 poziții de prim-vicepreședinte sa fie ocupate de cele mai performante filiale ale PNL de la alegerile europarlamentare din luna mai. La auzul acestei propuneri, Klaus Iohannis, alături de ceilalți lideri ai Cooperativei s-au răsculat la propriu si ar fi pus-o la zid pe cea care a propus acest lucru.

Totuși, realizând ca deputatul Hărău are dreptate, greii PNL au decis sa îl coopteze pe Răducu Filipescu, șeful PNL Călărași, filiala cu rezultatele cele mai bune la alegerile europarlamentare, iar pe celelalte șase poziții de prim- vicepreședinte să urce vicepreședinții cu cele mai multe voturi obținute la Congresul din luna iunie.

Conform acelorași surse, se pare că singurul care a fost numit deja în această funcție, în mod neoficial, a fost Atanasiu, cel care este și noul trezorier al PNL, restul urmand sa fie propuși, cel mai probabil, în Delegația Permanentă din din 26 iulie si apoi validati, in aceeasi zi, în cadrul Congresului PNL.

Vă reamintim că postul de prim-vicepreședinte în PNL a fost înființat "cu dedicație" de Crin Antonescu, în februarie 2013, pentru Klaus Iohannis și apoi a fost desființat chiar de actualul președinte al PNL, Klaus Iohannis, imediat cum a ajuns șef al liberalilor.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou