GUVERNUL în corzi: SCANDAL cu 2.800 de primari

Cristian Blănuţă, 27 august 2014, Ora 09:01

  • print
  • |
guvernul-in-corzi-scandal-cu-2-800-de-primari-42824-1.jpg

Asociatia Comunelor din Romania se pregateste sa trimita Guvernului o lista cu revendicari urgente din partea a peste 2.800 de primari.

Edilii se plang de nivelul de salarizarii din primării si cer bani de la Guvern.

Ei mai cer reducerea numarului de consilieri locali din comune pentru ca intreaga clientela de partid sufoca activitatea micilor primarii, numarul mare de consilieri nu se justifica si partidele nu fac altceva decat sa aiba in functii niste oameni care "duc galeti prin comuna" in campanie.

O solicitare de la ACoR care va ajunge pe masa vicepremierului Liviu Dragnea se refera la posibilitatea eliminarii raspunderii juridice a primarilor si la tragerea in schimb la raspundere a specialistului din primarie care a intocmit documentul. O alta doleanta a primarilor de comune este ca sefii de CJ-uri si primarii sa-si aleaga singuri vicepresedintii/viceprimarul. De asemenea, toate numirile in functiile publice locale trebuie sa se faca in teritoriu si Bucurestiul sa fie scos din joc, mai cer primarii.
Presedintele ACoR, Emil Draghici, a declarat pentru stiripesurse.ro ca lista completa va ajunge la Liviu Dragnea la finalul acestei saptamani.

"Toate care sunt acolo sunt cerute de multi ani si nefacute. Sunt niste reminiscente ale unui regim care spunea ‘Eu trebie sa fac totul pentru voi, voi sunteti niste prosti, voi nu stiti sa faceti nimic, doar eu stiu'", a declarat liderul ACoR, acuzand o tot mai mare rezistenta a Bucurestiului la descentralizare.

O parte din revendicarile primarilor:

1. Delimitarea răspunderii juridice aferente emiterii actelor administrative - reglementarea expresă a răspunderii juridice a contrasemnatarilor actelor administrative (art. 115')

2. Alegerea în/schimbarea din funcție a viceprimarului/vicepreședinților consiliului județean numai la propunerea primarului, respectiv a președintelui consiliului județean (art. 57 alin. (3)-(4), respectiv art. 101 alin (2)-(3)); este absolut normal ca pentru alegerea/schimbarea înlocuitorului de drept al autorității executive, aceasta să fie singura în măsură să facă propunerea.

3. Statutul primarului și președintelui consiliului județean - acordarea sporului de vechime în muncă și a sporului de 75% acordat pentru implementarea de proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile (art. 57 alin. (5), respectiv art. 101 alin. (4)); această măsură determină instituirea normalității, dat fiind răspunderea majoră pe care au autoritățile executive în exercitarea atribuțiilor lor.

4. Reducerea numărului de consilieri locali, actualul număr determinând o presiune politică majoră de locuitori.

5. De clarificat situația „rupturilor politice" pe parcursul mandatului și influența acestora asupra aleșilor locali. În prezent sunt situații care nu-și pot găsi finalitatea ori care conduc la imposibilitatea funcționării autorităților administrației publice locale.

6. Concursurile pentru ocuparea posturilor corespunzătoare oricăror funcții publice de conducere să se organizeze, cu titlu de excepție și numai acolo la nivelul județului și nicidecum la nivel regional sau central.
Prezenta listă se completează cu celelalte propuneri privind luarea unor măsuri urgente pentru buna funcționare a administrației publice locale, cu precădere REVIZUIREA SISTEMULUI SALARIZĂRII pentru secretarii unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, precum și pentru celălalt personal, dat fiind că actualele niveluri sunt de-a dreptul BATJOCORITOARE!

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou