GUVERNUL intră în ședință de URGENȚĂ. Tema: MIGRAȚIA ALEȘILOR

Cristian Blănuţă, 27 august 2014, Ora 11:58

  • print
  • |
guvernul-intra-in-sedinta-de-urgenta-tema-migratia-alesilor-42831-1.jpg

Guvernul se va reuni joi în şedinţă, ţinând cont că Parlamentul îşi începe sesiunea de toamnă la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că Guvernul va discuta joi ordonanţa de urgenţă privind migraţia politică a aleşilor locali. Potrivit acestora, ministerele mai au încă de făcut unele observaţii la ordonanţă, aceasta nefiind discutată încă la nivelul Executivului.

Pe de altă parte, premierul Ponta i-a solicitat, deja, ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să elaboreze o ordonanţă de urgenţă prin care să se reglementeze situaţia de la APIA astfel încât toţi fermierii să poată primi în continuare subvenţiile care le revin. Actul normativ va fi discutat tot joi.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a susținut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migrația politică.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou