Ialomițeanu: Ponta continuă să-i mintă pe români!

Cristian Blănuţă, 23 septembrie 2014, Ora 17:42

  • print
  • |
ialomiteanu-ponta-continua-sa-i-minta-pe-romani-43513-1.jpg

Premierul Victor Ponta anunța, în cadrul ședinței de Guvern, că România va avea parte de o rectificare bugetară pozitivă. Veștile bune prezentate de Ponta sunt contrazise de fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, care atrage atenția că și această rectificare va fi negativă. 

"Victor Ponta continuă să-i mintă pe români, spunându-le că va face în curând o rectificare bugetară pozitivă și va aloca mai mulți bani pentru domenii care au nevoie de sprijin. În realitate, și de această dată vom avea parte de o rectificare negativă, pentru că încasările pe primele opt luni ale anului înregistrează un minus de 8 miliarde de lei faţă de prevederile bugetare. Nu este prima dată când Victor Ponta vrea să îi păcălească pe români că negrul este alb şi că economia duduie, iar românii nu mai pot de bine.

Premierul Ponta recunoaşte că are dificultăţi în a asigura plata pensiilor şi salariilor până la sfârşitul anului, din cauza proastelor încasări bugetare pe primele opt luni ale anului. Nu aceleaşi probleme îşi face candidatul Ponta când este vorba despre promisiunile pe care le-a făcut primarilor din opoziţie pentru a trece la PSD.

La începutul săptămânii, Victor Ponta a strâns miniştrii în jurul mesei şi le-a cerut să renunţe la unele cheltuieli, în special de investiţii, pentru că are nevoie de bani în campania prezidenţială. Ponta are nevoie de peste 300 milioane de lei pentru a-şi îndestula primarii puși să-i aducă voturi în campania prezidenţială, chiar cu riscul de a nu plăti pensiile şi salariile până la sfârşitul anului.

Din păcate, cei mai afectaţi de această rectificare bugetară vor fi salariaţii din sectorul privat, deoarece vor fi tăiate din nou investiţiile, cu efecte devastatoare asupra locurilor de muncă din acest sector.

Este clar că această a doua rectificare bugetară a anului este pozitivă doar pentru clientela politică a lui Ponta, nu pentru români. Candidatul PSD joacă totul pe o singură carte şi anume „să dea foc la ţară" numai ca să iasă preşedinte. Și nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama că în anul 2015 românii vor plăti toate facturile proastei guvernări de astăzi", susține Ghoerghe Ialomițianu, conform unui comunicat de presă remis redacției stiripesurse.ro.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou