Ioan Adam: „Până nu se derulează procedura, nu-mi permit să fac declaraţii”

Mălina Andrei, 21 octombrie 2014, Ora 13:55

  • print
  • |
ioan-adam-pana-nu-se-deruleaza-procedura-nu-mi-permit-sa-fac-declaratii-44006-1.jpg

Deputatul PSD Ioan Adam a declarat, marţi, după ce Comisia juridică a amânat decizia în cazul cererii de arestare preventivă a sa, că nu îşi permite să facă nicio referire la dosarul penal până nu se încheie procedura, că nevinovăţia o stabileşte justiţia şi că soţia sa nu are nicio implicare, potrivit Mediafax.

"Până nu se derulează procedura, nu-mi permit să fac declaraţii, pentru că este o procedură pe rol şi nu-mi permit să fac declaraţii", a spus Adam.

Adam nu a vrut să răspundă dacă îşi va da demisia din Parlament, cum a făcut Viorel Hrebenciuc, însă a dat declarații legate de dosarul în care este implicat.

"Vreau să fac o singură precizare de natură civilă, are legătură cu dosarul civil, pentru a elimina un mit. Hotărârea dată în sentinţa civilă la Tribunalul Covasna a avut ca fundament o decizie dată de Înalta Curte, cu caracter obligatoriu, care a stabilit că acel client al meu, Sturdza, este moştenitor legal, că moştenirea se referă prin lege, şi nu în baza partajului de ascendenţi de care se vorbeşte. Aşa că, fiind vorba de o decizie a Înaltei Curţi, nicio instanţă din România nu poate să o ignore. Decizia încă nimeni nu a vorbit de ea. Nu fac referiri la dosarul penal, vreau să clarific. În 2009, Înalta Curte a decis, cu caracter obligatoriu, pentru instanţele inferioare că acea moştenire Dimitrie Ghica Comăneşti, acea avere Comăneşti, se deferă, adică se transmite, în baza Codului Civil şi nu a unui partaj de ascendenţi pe care Înalta Curte l-a statuat, că nu produce efecte pentru că s-a încălcat rezerva succesorală a fiicei, adică a străbunicii clientului meu", a explicat Adam ziariştilor.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou