Iohannis, înaintea vizitei în Italia: Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România

Ziarul Atac, 14 mai 2015, Ora 11:41

  • print
  • |
iohannis-inaintea-vizitei-in-italia-voi-adresa-o-invitatie-papei-francisc-de-a-vizita-romania-46500-1.jpg

Papa Francisc ar putea vizita România. Klaus Iohannis a declarat că vrea să îl invite pe liderul catolicilor în România şi că speră ca vizita să aibă loc în 2018. Declaraţiile au fost făcute azi chiar înaintea ca preşedintele să plece într-o vizită oficială la Vatican. Iohannis a declarat că a avut o discuţie şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, scrie Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis va vizita joi Expoziția Universală Milano 2015, iar vineri se va întâlni, la Vatican, cu Papa Francisc, informează Administrația Prezidențială.

La Milano, el va participa la Expoziția Universală Milano 2015 cu tema "Hrănirea planetei, energie pentru viață", unde va vizita pavilioanele României, Sfântului Scaun și Italiei.

Tot joi, președintele Iohannis se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Milano.

Vineri, șeful statului se va afla într-o vizită oficială la Sfântul Scaun.

El se va întâlni cu Papa Francisc, cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei, va vizita Bazilica Sfântul Petru, unde este înmormântat Papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, Iohannis va oferi o recepție în onoarea cardinalului Pietro Parolin, va vizita Colegiul Pontifical "Pio Romeno", unde se va întâlni cu studenții români care studiază în instituțiile de învățământ pontificale din Roma.

"Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers", a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută pe Aeroportul Otopeni. Preşedintele a ţinut să precizeze că "dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne".

Sâmbătă, Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunității Sant'Egidio și va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Președintele Iohannis a efectuat, pe 27 și 28 aprilie, o vizită oficială în Italia.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou