Jaful generalizat

Ştefan Diaconu, 21 septembrie 2022, Ora 17:00

  • print
  • |
jaful-generalizat-46824-1.png

In prezent, societatea românească este structurată în trei categorii fundamentale din punct de vedere social: cei ce fură, prin toate mijloacele posibile, din averea publică și din banul public; cei ce vămuiesc pe cei ce fură și contribuabilii naivi, care plătesc conștiincios taxele, alimentând trezoreria publică gestionată, de primele două categorii, în interes, exclusiv, personal.

Din păcate, după atăția ani de speranță, nu s-a schimbat nimic. Așa zisa „integrare" a României în blocul UE, cu drepturi depline și statut real de membru, nu se va realiza niciodată, pentru că artizanii creării UE n-au urmărit și nu urmăresc integrarea populației în UE, sub aspectul creșterii nivelului de trai, ci, exclusiv, urmăresc exploatarea resurselor naturale, a forței de muncă și a pieței de desfacere ce-o reprezintă România. Amăgită cu protecția asigurată sub „umbrela" NATO, chipurile împotriva pericolului rusesc, în fapt, României i s-au schimbat doar stăpânii. Adică, o dată cu desființarea protecționismului vamal, ce asigura independența și suveranitatea, României i s-au falimentat, programat, industria și agricultura și a redevenit o țară „bananieră", cu statut consolidat la nivel de furnizor de materii prime și forță de muncă ieftină, dependentă, în totalitate, de producția industrială a UE și restul țărilor dezvoltate, unde se contabilizează profitul. Așa s-a născut El Dorado modern, numit România de după 1990, țara jafului generalizat, a minciunii și ipocriziei.

În haosul creat de așa zisa revoluție din Decembrie 1989, de vidul de putere și de așa zisa aderarea la UE, singurul aspect ce poate fi remarcat  care caracterizează societatea românească și, din păcate, o definește, este jaful generalizat din averea publică (resursele minerale, activele industriale, terenuri, etc.) și uriașul furt din banii publici. De-a valma, așa ziși „intreprinzători" români, mafioți versați autohtoni și străini, alături de marile corporații ce îngenunchează economia lumii, au abordat România ca pe o pradă fără stăpân. Și după ce-au strangulat-o, eliminând protecționismul legislativ al economiei autohtone și au înlăturat toate barierele ce protejau și securizau averea public, marii rechini economici și financiari, străini și autohtoni, se înfruptă din „stârvul" numit România, fără opreliști, precum hienele sau ulii, războindu-se între ei pentru a acapara cât mai mult. Fără scrupule, fără pardon, fără reguli, fără limite.

Independența și suveranitatea României, în condițiile în care totul este de vânzare, totul este „privatizabil" și guvernele au drept de decizie, fără limite, asupra avuției naționale, fără a răspunde pentru înstrăinarea frauduloasă a averii publice, au rămas doar iluzii. România mai există doar formal ca stat, devenind  o entitate abstractă, imaterială, pentru că, material (resurse, terenuri, păduri, active), România aparține marilor corporații ce exploatează resursele esențiale  marile retailuri comerciale, etc., marilor proprietari de terenuri agricole și grupărilor mafiote. Aceștia sunt cei care fac legile, care decid soarta României și care numesc guvernele. Restul e iluzie vândută de o mass-media mercenarizată pe post de adevăr și realitate.

Guvernele marionetă, instalate la putere (adică la administrarea averii naționale publice) de către mafiile economice și fiscale (profitorii și oportuniștii autohtoni alături de marile corporații multinaționale), guvernează prin minciună. Așa zisa clasa politică, structurată pe principii și criterii de tip mafiot (majoritatea ocupându-și funcțiile prin mită, trafic de influență, nepotism sau clientelism), preocupată, exclusiv, să-și asigure privilegii individuale, care emană guvernele și decid soarta și viitorul țării, s-a transformat într-un instrument al marilor corporații multinaționale și a mafiei economico-financiare autohtone, guvernând prin minciună.  Nimănui nu-i pasă (decât demagogic sau formal) de cetățean și de nevoile cetățeanului. Scopul, în bloc, este însușirea, prin orice mijloace, a resurselor naturale, a activelor industriale, a terenurilor aflate în proprietatea statului sau a fondurilor ce administrează averea publică, a banilor publici și controlul asupra serviciilor publice. Iar pentru atingerea scopului, adică însușirea frauduloasă a averii publice și furtul banilor publici, cei ce acced la putere ne vând constant minciuni ipocrite precum că urmăresc protecția și administrarea eficientă a averii publice și a banului public în interes public. Toți, în bloc, însă, profită de naivitatea și toleranța cetățenilor și-și continuă competiția jafului general care caracterizează societatea românească.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou