JUNKER confirmă: CREȚU în locul lui CIOLOȘ

Cristian Blănuţă, 2 septembrie 2014, Ora 07:53

  • print
  • |
junker-confirma-cretu-in-locul-lui-ciolos-42965-1.jpg

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată de preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de Comisar European, în detrimentul actualului comisar pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

Informaţia a fost confirmată pentru Gândul de surse de la Bruxelles, potrivit cărora Creţu ar urma să primească Politica Regională, un portofoliu foarte important, pentru care Creţu nu are însă experienţă.

Dacian Cioloş, comisarul român care a gestionat portofoliul european cu cel mai mare buget, respectiv Agricultura, a ieşit din cărţi pentru viitorul executiv european. Corina Creţu, al doilea nume din scrisoarea transmisă la Bruxelles de premierul Victor Ponta, ar fi fost confirmată de noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat surse de la Bruxelles.

Potrivit acestor surse, Creţu, actualmente europarlamentar PSD şi vicepreşedinte al grupului Socialiştilor din Parlamentul European, ar urma să primească portofoliul Politicii Regionale. Pe scurt, Creţu va gestiona politica de coeziune şi fondurile europene.

Premierul Victor Ponta l-a informat în data de 30 iulie pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre cele două propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea conţinând inclusiv numele celor propuşi, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

Ponta i-a transmis lui Zgonea, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în data de 30 iulie, pentru informare, scrisoarea pe care i-a adresat-o preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, referitoare la propunerile Guvernului privind viitorul comisar european din partea României.

"Doresc să vă informez că, imediat ce voi primi răspuns oficial din partea preşedintelui ales al CE asupra deciziei luate, Guvernul va demara procedurile pentru audierea persoanei nominalizate, în conformitate cu Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene", i-a scris Ponta lui Zgonea.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou