Klaus Iohannis critică aspru prietenia lui Victor Orban față de Rusia

Mălina Andrei, 26 februarie 2015, Ora 11:35

  • print
  • |
klaus-iohannis-critica-aspru-prietenia-lui-victor-orban-fata-de-rusia-45781-1.jpg

Şeful statului a acordat un interviu pentru postul german de radio, ARD. Preşedintele critică atitudinea prietenoasă a premierului maghiar Viktor Orban față de Rusia. În contextul conflictului din Ucraina, Iohannis cere o prezență mai puternică a NATO în România.

"Ce face vecinul din Ungaria în relația cu Rusia, dar și cu partenerii europeni ar fi puțin deplasat", a spus Iohannis într-un interviu acordat postului public de radio ARD, citat de RFI.

Totodată, şeful statului a precizat că pledează pentru unitatea statelor europene în politica faţă de Rusia şi promite că, în caz de nevoie, România va susţine sancţiuni mai puternice împotriva Moscovei.

"România a sprijinit de la bun început sancțiunile împotriva Rusiei. Vom merge mai departe alături de partenerii noștri europeni", a spus Klaus Iohannis.

România nu este amenințată direct de Rusia, dar țara se află într-o poziție geografică "expusă". De aceea, Iohannis afirmă că își dorește mai mult sprijin de la NATO, cum ar fi prin găzduirea unui centru de comandă de divizie.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou