Klaus Iohannis, după vizita la arhivele CNSAS: „Nu am reușit să cunoaștem suficient de bine istoria noastră recentă”

Mălina Andrei, 26 ianuarie 2015, Ora 11:11

  • print
  • |
klaus-iohannis-dupa-vizita-la-arhivele-cnsas-nu-am-reusit-sa-cunoastem-suficient-de-bine-istoria-noastra-recenta-45317-1.jpg

Președintele Klaus Iohannis a vizitat luni dimineață arhivele Consiliului Național pentru Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) din Popești Leordeni.
Președintele a spus în cadrul vizitei că ține foarte mult la crearea unui Muzeu al Comunismului pentru că „nu am reușit să cunoaștem suficient de bine istoria noastră recentă".

El a precizat ca i s-au adus la cunoștiintă problemele CNSAS-ului si ca va face tot posibilul pentru a le rezolva, mai ales pe cele legate de finantare.

"E un lucru care se leagă de o idee de-a mea, un pic mai veche, am enunţat acum câteva luni un concept - un muzeu al comunismului în România. Arhiva va contribui cu piese, concepte şi concluzii la acel muzeu", a declarat Klaus Iohannis.

"Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă", a mai spus şeful statului.

Pe de altă parte, Iohannis a afirmat, duminică, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că "arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru", unde se află "memoria comunismului" pe care "nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere".

"Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni. CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri", a scris, pe pagina personală de Facebook, Klaus Iohannis.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou