Legea grațierii s-ar putea întoarce în Parlament

Mălina Andrei, 27 noiembrie 2014, Ora 10:31

  • print
  • |
legea-gratierii-s-ar-putea-intoarce-in-parlament-44556-1.jpg

Parlamentul nu renunță la proiectul de grațiere și amnistie, chiar dacă legea a fost respinsă în plen, săptămâna trecută. Deputatul Nicolae Păun a anunțat că pregătește un nou proiect de grațiere colectivă, pentru pedepse intre 1-5 ani. Deputatul Nicolae Păun, din grupul minorităților naționale, intenționează să depună în Parlament noul proiect al Legii grațierii.

Păun este și unul dintre inițiatorii primului proiect de lege privind amnistia și gratierea, devenit faimos după "marțea neagră", din decembrie 2013, ce a fost respins definitiv în Parlament, săptămâna trecută.

Motivul deputatului este acela că închisorile ar fi pline în procent de 140%.

"Este vorba numai de grațiere colectivă. Să se raporteze la situația reală din penitenciare. Cred că colegii noștri din Parlament trebuie să privească cu mai multă seriozitate un proiect de lege. Toate infracțiunile care au stârnit discuții și controvesre în proiectele respinse de Cameră nu le vom lua în calcul pentru următorul proiect. Dacă vor apărea modificări voi retrage proiectul. Dacă voi observa că nu e tratat cu seriozitate și vom vedea că colegii din Cameră vor merge pe aceeași traiectorie ca la vechiul proiect îl retrag", a declarat Păun.

Deputatul a precizat că încă se lucrează la acest proiect care va putea fi prezentat după 1 februarie 2015.

El a vorbit și despre motivul pentru care a decis să readucă în Parlament un astfel de proiect.

"Condițiile din penitenciarul românesc nu sunt tocmai normale. Acolo trebuie să existe o instituție de recuperare a făptașului și nu trebuie să fie una de exterminare. Își pierde esența instituția", a mai spus el.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou