Liderii partidelor au semnat pentru legea Big Brother a lui Klaus Iohannis

Ziarul Atac, 6 mai 2015, Ora 11:31

  • print
  • |
liderii-partidelor-au-semnat-pentru-legea-big-brother-a-lui-klaus-iohannis-46474-1.jpg

Liderii partidelor politice au semnat, miercuri, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, o inițiativă legislativă parlamentară de modificare și completare a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, a anunțat Administrația Prezidențială.

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor politice s-au încheiat şi s-a ajuns la un consens în ce priveşte Legea 506 din 2004, cunoscută ca şi legea Big Brother. Mai exact, este vorba despre cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Ei au semnat un proiect care urmează să ajungă în Parlament, act ce va oferi garanţii suplimentare şi va înlătura orice urmă de abuz şi, de asemenea, va proteja datele persoanele.

"Discuţiile au pornit de la premisa îmbunătăţirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor şi libertăţilor individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o iniţiativă legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. (...)

Proiectul convenit astăzi urmăreşte să ofere garanţii suplimentare pentru protejarea datelor personale şi a dreptului la viaţă privată şi să aducă o serie de clarificări pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizată doar într-un cadru precis delimitat, de către instanţa de judecată sau numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Acest principiu a fost cerut şi de către reprezentanţi ai societăţii civile şi împărtăşit de toţi actorii implicaţi", se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou