Lovitură în Camera Deputaților: Ordonanța Traseismului, respinsă!

Cristian Blănuţă, 17 septembrie 2014, Ora 14:03

  • print
  • |
lovitura-in-camera-deputatilor-ordonanta-traseismului-respinsa-43369-1.jpg

Ordonanța de urgență privind migrația aleșilor lolcai a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaților.

A fost respinsă cu 195 voturi "pentru", 109 "împotrivă" și 21 abțineri.

Astfel, Ordonanța de urgență 55/2014 care permite migrația politică a aleșilor locali nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaților, notează b1.ro.

"Au fost 195 voturi pentru, 110 împotrivă, mai era nevoie de opt voturi. Colegii de la UDMR au anunțat că nu vor vota. Și au lipsit din deputați. Se va discuta la Senat. Eu mă bucur foarte mult că trece deja de Parlament pentru că în felul ăsta se închide discuția despre ordonanță. Când este lege atunci poate fi atacată și la Curtea Constituțională", a declarat premierul Victor Ponta, în urma respingerii OUG.

"Am văzut că cei de la PNL și PDL au transferat foarte mulți primari și consilieri. Nu înțeleg de ce în Parlament spun că sunt contra, iar în teritoriu folosesc această lege. E un gen de ipocrizie care nu cred că ține decât la cei foarte neinformați", a precizat premierul.

Întrebat ce se va întâmpla dacă legea va fi respinsă, Ponta a afirmat că "niciodată nu se întâmplă nimic", precizând că cei care se vor muta la alte partide nu își vor pierde mandatul.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată cu acest act normativ, Senatul fiind forul decizional.

Premierul Victor Ponta, care este și deputat, a participat la vot.

OUG 55/2014 este în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta permite aleșilor locali ca, într-un termen de 45 de zile, să își schimbe partidul fără a-și pierde mandatul.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou