Lovitura pe care Dragnea se pregătește s-o dea

Cristian Blănuţă, 23 august 2014, Ora 08:06

  • print
  • |
lovitura-pe-care-dragnea-se-pregateste-s-o-dea-42724-1.jpg

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că Guvernul ar putea aproba o ordonanţă de urgenţă prin care aleşii locali să poată opta pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, fără a-şi pierde mandatele, şi că va prezenta prim-ministrului Victor Ponta o propunere în acest sens.

'Am primit foarte multe solicitări şi sesizări din ţară de la mulţi aleşi locali şi judeţeni care semnalează că devine pregnantă o situaţie. Se instalează instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor noi partide şi mulţi primari, pe care nu îi condamn, care susţin un partid nou sau altul. Sunt probleme cu majorităţile', a spus Dragnea.

El a precizat că s-ar putea adopta un model asemănător celui din 2006.

'Mă gândesc dacă nu ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ în care, în două săptămâni, toţi aleşii locali să opteze unde doresc să activeze. Atunci au fost 45 de zile. E nevoie să se limpezească scena politica. Vrem să nu avem sincope în şedinţele de Consiliu Local sau Consiliu Judeţean şi să ne trezim în doi ani în blocaje instituţionale. Voi prezenta premierului varianta asta de lege', a afirmat Dragnea.

Vicepremierul a subliniat că luarea unei astfel de decizii nu înseamnă că susţine migraţia politică, dar este oportună în prezent pentru a se limpezi situaţia din administraţiile locale.

'Nu susţinem migraţia politică, dar nu putem sta indiferenţi de dragul unora care nu ştiu ce se întâmplă în viaţa reală. Eu vreau ca fiecare comunitate să se dezvolte. Eu care merg în comune, văd altfel. Vorbim de două săptămâni în care să se limpezească lucrurile. Migraţia în fapt s-a întâmplat. Eu nu vreau să fiu ipocrit. Suntem în miezul unei migraţii politice în fapt. Trebuie limpezită situaţia asta. Nu cred că în 2014 cineva se mai gândeşte la procese de intenţie. Vrem să introducem perioada asta în care dacă optează pentru alt partid nu îşi pierde mandatul. Dacă vrem să limpezim situaţia din administraţia locală şi avem curaj, trebuie adoptată o ordonanţă de urgenţă'', a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou