Marcel Ciolacu, minciuna sau incompetenta ?

Ştefan Diaconu, 25 ianuarie 2023, Ora 23:53

  • print
  • |
marcel-ciolacu-minciuna-sau-incompetenta-47339-1.jpg

Marcel Ciolacu, minciuna sau incompetenta ?

Marcel Ciolacu a vorbit despre posibilitatea supraimpozitării companiilor cu venituri uriașe, în timp ce taxele pe salarii să scadă, având în vedere că țara noastră are una dintre cele mai ridicate cote de impozitare a salariilor din Europa.

Marcel Ciolacu zice ca vrea impozite mai mici pe salarii, ca în țările dezvoltate. De ce nu e posibil ?

Marcel Ciolacu a susținut că munca în România ar trebui să fie taxată mai puțin și a dat exemplul țărilor dezvoltate din punct de vedere economic, menționând că așa își dorește și pentru salariații români.

„Cred că este momentul ca impozitarea muncii în România, de la aproximativ 47%, să înceapă să scadă. La 3.000 de lei, asta reprezintă în jur de 600 de euro, un german plătește un impozit pe muncă în jur de 94 de euro. În România, la 3.000 de lei, un român plătește 236 de euro. Asta e diferența de impozitare a muncii într-un stat consolidat economic și România”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea ca munca să fie taxată mai puțin

Președintele PSD a susținut că nu e posibil ca în momente de criză cum e cel prin care trecem acum, cei bogați să se îmbogățească și mai mult, în timp ce persoanele cu venituri mici să întâmpine și mai multe dificultăți financiare.

Însă, este greu de crezut că reducerea taxării pe salariu să aducă mai mulți bani în buzunarele angajaților, având în vedere că o persoană își negociază la angajare banii care îi intră în buzunar, nu salariul brut. Abia apoi compania își asumă să-i plătească contribuțiile pentru acel salariu net.

De ce nu e România pregătită pentru impozite mai mici pe salarii ?

În acest context, Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a explicat de ce țara noastră nu e în situația de a-și permite o scădere a veniturilor fiscal-bugetare.

„Chiar dacă beneficiem de resurse considerabile de la UE, cu un cadru financiar multianual ce include PNRR, ușor te duci la 6%, 5-6% din PIB anual. Aici trebuie să fim foarte chibzuiți. Și așa, în 2024 avem de rezolvat o ecuație pe care unii o califică drept imposibilă, în sensul rezolvării ei. De ce? Pentru că trebuie să continuăm consolidarea bugetară, adică să ducem deficitul bugetului public către ținta programată de 4,4%, și noi, la Consiliul Fiscal am spus că va fi foarte dificil de realizat, de atins această țintă”, a spus acesta, potrivit digi24.ro.

Țara noastră are una dintre cele mai ridicate cote de impozitare a salariilor din Europa, cu o rată de 41,5%, în condițiile în care media europeană este de 19,2%. Pe primul loc la acest capitol se află Suedia, care are o scară de impozitare progresivă ce ajunge la 60%. În Danemarca, rata depășește 55%.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou