Merkel, despre aderarea României la Schengen: „Nu promit acum”

Mălina Andrei, 27 februarie 2015, Ora 08:49

  • print
  • |
merkel-despre-aderarea-romaniei-la-schengen-nu-promit-acum-45789-1.jpg

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, la Berlin, întrebată dacă se poate lua o decizie pe Schengen anul acesta, în privinţa României, că nu poate promite, dar a remarcat ultimele rapoarte pozitive MCV pentru ţara noastră, subliniind că vor fi discutaţi paşii următori în acest sens.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, la Berlin, întrebată dacă se poate lua o decizie pe Schengen anul acesta, în privinţa României, că nu poate promite, dar a remarcat ultimele rapoarte pozitive MCV pentru ţara noastră, subliniind că vor fi discutaţi paşii următori în acest sens.

Întrebată, la conferinţa de presă comună susţinută cu preşedintele Klaus Iohannis dacă aderarea României al spațiul Schengen poate fi luată în considerare până la sfârșitul acestui an, Angela Merkel a replicat: "Ultimele rapoarte au fost mai pozitive. Vorbim despre următorii pași, nu pot să afirm nimic, dar înțeleg că România trebuie să primească un răspuns care să arate că mergem înainte. În ceea ce privește Moldova, o vom ajuta. Sperăm că noul guvern va lucra cu succes, va fi sprijinit de noi", potrivit evz.ro.

Cancelarul federal Angela Merkel a mai precizat că înţelege faptul că România aşteaptă un răspuns pe acest subiect.

"Am vorbit şi despre tema că România are dorinţa îndreptăţită de a deveni parte a Spaţiului Schengen şi vom vedea, să putem obţine un progres în paşi şi vom discuta cu partenerii europeni ştiind că este o prioritate atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria", a mai afirmat Merkel.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă comună cu Angela Merkel, în care a precizat că a fost abordat subiectul Schengen, șeful statului adăugând că România contează pe sprijinul Germaniei.

"Am abordat în cadrul întrevederii și subiectul și aderării României la spațiul Schengen. Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluții care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv. Există argumente pe care le credem convingătoare, care să ducă la eliminarea ultimelor rezerve invocate în trecut în acest proces", a precizat Iohannis. Între argumentele invocate, Iohannis a menționat ultimul raport MCV, dar și "capacitatea și contribuția deja demonstrată de România la asigurarea securității frontierei externe a Uniunii", scrie Agerpres.

Între argumentele invocate, Iohannis a menționat ultimul raport MCV, dar și "capacitatea și contribuția deja demonstrată de România la asigurarea securității frontierei externe a Uniunii".

La scurt timp, Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de facebook o scurtă sinteză a discuțiilor pe care le-a avut cu Angela Merkel:

"Împreună cu doamna cancelar Angela Merkel am trecut în revistă evoluția relațiilor româno-germane din punct de vedere economic, cultural și politic. Pentru noi, Germania nu este numai unul dintre principalii parteneri economici ai României, ci şi unul dintre cei mai importanţi parteneri de dialog în interiorul Uniunii Europene şi în lume. I-am spus doamnei Merkel că ne bazăm pe sprijinul Germaniei în dorința noastră de aderare la spațiul Schengen, am apreciat prezenţa în România a unor investitori importanţi şi am afirmat deschiderea şi interesul nostru pentru atragerea unui număr și mai mare de companii germane, care să creeze noi locuri de muncă"

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou