Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat șef la SIE: „Îmi doresc ca Parlamentul să-mi acorde încrederea prin vot"

Ziarul Atac, 24 iunie 2015, Ora 13:14

  • print
  • |
mihai-razvan-ungureanu-nominalizat-ef-la-sie-imi-doresc-ca-parlamentul-sa-mi-acorde-increderea-prin-vot-46606-1.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

"Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", se mai arată în comunicat.

"Îmi doresc ca Parlamentul să-mi acorde încrederea prin vot", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat la Senat, că este o onoare propunerea funcției: " Este o onoare pentru mine propunerea funcției".

Pe de altă parte, Ilie Sârbu a declarat că Ponta nu știe de nominalizare, spunând că propunerea este ilegală.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta "nu ştie nimic şi nu a fost consultat".

În 26 noiembrie 2007, preşedintele Băsescu a trimis preşedinţilor Camerelor Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE.

Surse din Administraţia Prezidenţială declarau, în decembrie anul trecut, că Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al preşedintelui Klaus Iohannis.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, pe Facebook despre numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în calitate de consilier personal al preşedintelui Iohannis, aceasta precizând că este vorba despre o funcţie onorifică şi care nu va fi retribuită.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou