Mihai Tudose despre promisiunea lui Ciucă: "A zis că pe 25 mai își va da demisia. dacă nu, vor fi anticipate"

Mirela Ene, 24 februarie 2023, Ora 07:23

  • print
  • |
mihai-tudose-despre-promisiunea-lui-ciuca-a-zis-ca-pe-25-mai-i-i-va-da-demisia-daca-nu-vor-fi-anticipate-47526-1.jpg

Mihai Tudose este de părere că rotația premierilor va avea loc în luna mai, dar spune că nu este totul bătut în cuie. Fostul premier spune că nu va refuza un post în nou Guvern, dacă Marcel Ciolacu îi va solicita ajutorul. 

Fostul premier, Mihai Tudose este de părere că rotația premierilor va avea loc în luna mai și că protocolul coaliției de guvernare va fi respectat.

„Se face rotativa. Eu am încredere în cuvântul lui Nicolae Ciucă, a zis că pe 25 mai își va da demisia. Dacă nu, se vor face anticipate. Este vorba de a fi PSD la guvernare cu Marcel Ciolacu premier. Înteleg că Ciucă nu face prea multă politică. Până în mai mai este. Ne-ați auzit pe noi să vorbim altfel decât cum ne-ați întrebat?", a declarat Mihai Tudose, la EVZ Play, la podcastul România lui Cristache.

Politicianul a recunoscut că există mai multe scenarii printre care și o posibilă amânare a rotativei pentru la toamnă, dar spune că există un protocol al coaliției de guvernare și acesta trebuie respectat. „Sunt scenarii. Mai vorbim, mai este până în mai", a mai spus Mihai Tudose.

Liderul PSD,Marcel Ciolacu a declarat recent că își dorește ca Mihai Tudose să facă parte din Guvern, iar politicianul spune că nu ar putea refuza o astfel de propunere.

„Nu îmi doresc în Guvern, dar atunci când eu l-am rugat pe Marcel Ciolacu să vină în Guvern el a avenit. A muncit, s-a implicat alături de mine. Nu pot să spun nu, dacă îmi solicită ajutorul. Să vedem ce și cum. Ce orizont de așteptare este. Dacă este o formulă care să producă, da! Dar de dragul unei poze la Guvern, nu mulțumesc!", a mai declarat Mihai Tudose.

Fostul premier nu a dorit că comenteze zvonurile privind o eventuală renegociere a ministerelor, care ar avea ca scop păstrarea lui Nicolae Ciucă în Guvern. Mihai Tudose a apus însă că se va face o analiză la nivelul fiecărui minister pentru a vedea de jaloane s-au atins. 

Patru scenarii posibile

În spațiul public au fost vehiculate în ultima perioadă mai multe scenarii cu privire la modul în care va avea loc rotatația premierilor din luna mai.

Scenariul 1. Dacă se respectă întocmai protocolul coaliției, în luna mai Marcel Ciocacu va devenit premier, iar PNL va prelua portofoliile de la Finanțe și Transporturi, dar și funcția de secretar general al Guvernului și pe cea de vice-premier.

Scenariul 2. Tranziția nu va fi atât de simplă, iar PSD și PNL se vor așeza la masa negocierilor pentru a reîmpărți ministerele. Nu este exclus ca PSD că cedeze PNL Ministerul Apărării în schimbul Ministerului Energiei.

Scenariul 3. Președintele Klaus Iohannis ar putea să nu îl desemneze premier pe Marcel Ciolacu și să aleagă un alt reprezentant al social-democraților.

Scenariul 4. Coaliția se va rupe până în luna mai. În ultima perioadă PNL și PSD s-au contrat în spațiul public. În acest caz, fie PNL, fie PSD ar putea ieși de la guvernare.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou