Moțiune de cenzură ratată: Guvernul Ponta a scăpat

Cristian Blănuţă, 23 septembrie 2014, Ora 07:59

  • print
  • |
motiune-de-cenzura-ratata-guvernul-ponta-a-scapat-43491-1.jpg

Moțiunea de cenzură inițiată de Alianța Creștin Liberală împotriva Guvernului Ponta a picat, în Parlament, nefiind întrunite suficiente voturi.

Un număr de 154 de parlamentari au votat "pentru, 12 - "împotrivă" și o abținere, pentru întrunirea majorității fiind necesare 288 de voturi, scrie b1.ro.

De la vot au lipsit parlamentarii PSD, PC, UNPR, PLR și UDMR, singurii care au pus bilele în urnă fiind deputații și senatorii PNL și PDL și cei neafiliați aparținând PMP. 

"Este absolut normal ca opoziția să folosească moțiunea de cenzură, este un drept constituțional pe care și noi l-am folosit când eram în opoziție. Ideal ar fi însă ca o moțiune de cenzură să se refere la lucruri concrete care trebuie criticate, au fost multe atacuri la persoană, trecem peste asta și ne vedem mai departe de guvernare.

Mă bucur că și din acest punct de vedere, practic, în această sesiune parlamentară nu mai poate fi nicio moțiune de cenzură și putem să ne vedem liniștiți de partea de guvernare. În rest, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că mă sprijină. Constat încă o dată că cei de la PDL au mai multe semnături și mai puține voturi. E a doua moțiune de cenzură în care semnează mai mulți și votează mai puțini. Sper să nu se fi întâmplat la fel și cu candidatul la prezidențiale", a declarat după vot premierul Victor Ponta.

Moțiunea de cenzură intitulată "Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!" a fost semnată de 171 de parlamentari ACL.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou